BMW 3-Serie: Uitlaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: E36 320I Touring

Heren,

Uitlaat maakt vooral bij accelereren (tussen voorstoelen) veel meer herrie (lijkt wel een ralleyauto). Trekkracht is ook veel minder en op de snelweg kom ik bij plankgas niet boven de 4000tpm. Motor loopt voor de rest wel goed, gewoon starten en wegrijden niet bokken etc. Gezien de eerdere topics denk ik aan een kapotte katalysator, maar graag bevestiging van de kenners. Indien tot vervanging dient te worden overgegaan, wat is verschil tussen "origineel" (€ 1200) en imitatie (€ 500 a € 700)????
In ieder geval bedankt voor de reacties alvast.

Groeten,
Bob

Bob1332

Geplaatst door Bob1332 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

de Dokter (0), 16 jaar geleden

kijk dan eerst even of je ook een lekke uitlaat hebt.
laat iemand de uitlaat achter even dicht houden en kijk dan of het ook ergens lekt.

pjé (0), 16 jaar geleden

Katalysator regelt voornamelijk de uitstoot van verbande gassen (via bijsturing lambda-sonde). Uitlaat kan soms nog gelast worden op bep. plaatsen. Een originele (van bmw-dealer) kan mss. iets beter van kwaliteit zijn, maar dubbel zo lang zal hij niet meegaan. Alternatief stuk van bekend merk is zeker geen miskoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.