BMW 1ER REIHE: Uitval tijdens rijden en niet meer starten

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: N43B20A, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 105

Hallo,

sinds een aantal maanden ben ik trotse eigenaar van een bmw 118 uit 2007. Het is een 3 deurs automaat 2 liter. net na ik de auto had gekocht (particulier) viel de auto uit tijdens het rijden en kreeg ik hem niet meer gestart. ik heb de auto even langs de weg kunnen parkeren ivm het later ophalen toen ik de auto na 1,5 uur weer probeerde te starten deed hij het weer. bij de garage konden ze niks direct vinden.

Nu ongeveer 2 maanden geen probleem gehad te hebben is recent het probleem intensief terug gekomen. mijn auto is nu in 2 weken 4 keer uitgevallen. uiteraard ben ik naar een garage geweest en die gaf een EGR storing. de monteur heeft de EGR klep goed gereinigd omdat hij vermoedde dat de verstopte EGR het probleem had kunnen zijn. helaas is mijn auto weer uitgevallen en zakt mij de moed een beetje in de schoenen. Ik zie op veel forums dat het de krukassensor kan zijn maar de monteur zegt dat dan je toerenteller niet omhoog komt bij het proberen van het starten en dat doet mijn toerenteller dus wel. heeft er iemand suggesties wat het probleem kan zijn? De auto valt dus vaker uit tijdens het rijden (meestal in lage toeren), wil dan een tijdje niet starten. na een half uur ongeveer kan ik loopt de auto weer.

Ik hoor graag van jullie!

wes-lee

Geplaatst door wes-lee (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 1-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1350) PRO, 4 jaar geleden

Je kunt natuurlijk kijken wat er niet is , vonk of benzine , als je de auto op contact zet hoor je dan de benzinepomp zoemen voor een paar seconden bv. ?

wes-lee (0), 4 jaar geleden

Hoi,

nee ik hoor hem niet zoemen. de auto probeert meteen te starten. toerenteller komt zo goed als meteen wat omhoog maar maakt niet de doorstart om te gaan lopen. probleem komt altijd wanneer de auto circa 10/15 min heeft gelopen, dan valt de auto uit in lage toeren.

kaleido 1 (1350) PRO, 4 jaar geleden

Kan zijn dat er in de electronica iets warm wordt en dan slecht/Geen contact meer maakt.
Benzinepomp zelf kan vast lopen , meten is weten , ze zullen toch daarmee aan de gang moeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 1-serie of stel zelf een nieuwe vraag.