BMW 325I COUPE E2: Uitvallen tijdens rijden en stationair.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 256S2, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 141

Hallo iedereen,

Sinds een paar dagen heb ik last van een uitvallende auto. Eerst dacht ik dat het de accu was, mijn accu was immers niet meer zo best, dus om 6 uur s'ochtends langs de a18 de anwb gebeld en die hebben hem weer doorgeladen, hij reed gewoon weer en (even) geen problemen, na +/- 20 km bij de toerit vanaf de a18 op de a12 ( knooppunt oud dijk) viel hij weer uit en wilde niet starten, dus weer de anwb gebeld, deze keer afgesleept naar een tankstation en daar een nieuwe accu gekregen. Alles wel de auto deed het weer. S'avonds weer terug van het werk viel mijn auto weer uit op de afrit a18 naar n18, auto startte weer niet, alles draaide wel rond maar sloeg niet aan. Auto afgesleept en de volgende dag de garage gebeld, die hebben hem opgehaald en uitgelezen, was alleen een probleem met de gasklepregelaar (foutcode 73) maar dit was sporadisch en verder was het signaal goed. Uiteindelijk vonden ze de (dachten ze) de boosdoener: een kapot brandstofrelais. Nou, de auto weer opgehaald en even een testrondje gereden, auto viel weer uit, garage gebeld en die hebben hem kunnen starten door met remmenreiniger in de gasklep te spuiten, dus dachten wij; dit moet een probleem zijn met het brandstofsysteem. Eenmaal thuis gelijk de brandstofpomp nagekeken maar die werkt gewoon en het brandstoffilter zit ook niet verstopt maar de auto blijft steeds onverwacht uitvallen. Ook heb ik geprobeert wat er gebeurt als ik de stekker van de brandstofpomp eruit trek als ie loopt maar dan valt ie uit alsof ie geen benzine meer krijgt (logisch), en mijn auto valt echt in een keer uit.

Iemand een idee wat dit kan zijn? Ik zit op dit moment met mijn handen in het haar wat het nu kan zijn.

Svenlammers

Geplaatst door Svenlammers (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

j.baars (0), 8 jaar geleden

Krukassensor.

Svenlammers (0), 8 jaar geleden

Heb de krukassensor en nokkenassensor nog doorgemeten met een osciloscoop en de pulsen die die afgeeft zijn prima dus die werken ook gewoon.

MJ (0) PRO, 8 jaar geleden

Wellicht tijdelijk maar niet meer als ze opgewarmd zijn. Bekend probleem bij de oude E36.

Svenlammers (0), 8 jaar geleden

Heb contact gehad met de BMW dealer, die zeggen idd ook de krukassensor, dus die maar besteld en dan maar hopen dat ie het weer doet zoals het moet.

MJ (0) PRO, 8 jaar geleden

Yep, heb ik ook gehad. Uitvallen, nog wel doorstarten. Tot ie na uitvallen niet meer wilde doorstarten. Dus dat werd wegslepen. Nieuwe krukassensor origineel BMW (geen imitatie) was het probleem over.

Svenlammers (0), 8 jaar geleden

Ja ik heb hem origineel laten bestellen bij de BMW dealer die zeiden inderdaad ook dat het er eigenlijk nooit uitkomt tijdens het uitlezen en dat de manier van uitvallen zeker duid op een defecte krukassensor, want ik kan hem ook gewoon doorstarten (slaat alleen niet aan) en zo in een keer slaat ie wel aan of ik moet remmen reiniger bij de gasklep spuiten dan start ie wel meteen. BMW dealer zei dat dat dan meestal de krukassensor is.

Svenlammers (0), 8 jaar geleden

Het was idd de krukassensor, heb hem laten vervangen door een oem krukassensor en hij loopt weer als een zonnetje en valt niet meer uit. Bedankt voor het meedenken :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.