BMW 3-Serie: Van H7 naar Xenon

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320D

Beste BMW rijders,

Ik heb onlangs mijn 320d laten uitrusten met xenon-verlichting door een carlight-dealer.
Vanaf het begin heb ik alleen maar problemen ondervonden, ben inmiddels al 5 maal teruggeweest bij de dealer die iedere keer onderdelen heeft vervangen. Bij het laatste bezoek(vorige week) heeft hij een compleet nieuwe set gemonteerd van een andere leverancier, nu zou het opgelost zijn, maar helaas.
Het volgende probleem doet zich iedere keer voor, als ik de verlichting aanzet branden de xenon-lampen, ze gaan echter naar enkele seconden uit. De ene keer eerst links, de andere keer allebei en dan weer rechts.
Op een ritje van 10 km moet ik de lampen wel 10 keer uit-, en aanzetten waarna ze iedere keer maar even blijven branden. Ik krijg ook ieder keer een foutmelding, vreemd genoeg is het een keer gelukt om met de verlichting aan, zonder uitval, naar Zuid-Frankrijk te rijden. Wie kan mij helpen de dealer lukt het niet en ik ben bijna zover om er alles weer uit te gooien.

bvd. Rein

springer1

Geplaatst door springer1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

vergeet niet... de weerstand van de orginele lamp (H7) moet overeenkomen met de xenonlamp dit is al een eerste vereiste... daarna een massa aanleggen dit rechtstreeks vanaf de travo naar een punt op de carasorie.

dit zijn punten die nog al eens over het hoofd worden gezien... het is niet zomaar even een xenon-setje er in mikken... en klaar is kees.. soms moeten er aanpassingen worden gedaan, zo niet krijgt men problemen zoals deze.....

paul,

BMWWillem (0), 17 jaar geleden

Rein,

Paul heeft helemaal gelijk, je check-control denkt ,door de verkeerde weerstand, dat je lamp kapot is

springer1 (0), 17 jaar geleden

Paul bericht in je mailbox.
mvg. Rein

springer1 (0), 17 jaar geleden

BMW Willem,
Hoe kom ik achter de juiste weerstand.

mvg. Rein

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

rein

weerstand meten met een multimeter op de beide lipjes van de H7 lamp, deze moet overeenkomen met de xenonlamp deze ook net zo meten... zoals de h7 lamp.. wijkt dit af: xenonlamp aanpassen dmv een losse weerstand.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.