BMW 3-Serie: Veel witte rook tijdens rijden E36 BMW 318IS coupe M42 motor uit

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318is

Hallo,

Ik had een vraagje;
Ik heb gemerkt als ik aan het rijden ben dat er veel witte rook uitkomt uit de uitlaat, motor draait goed! wel moet ik zeggen dat ik kort geleden problemen heb gehad met lambda sonde, is inmiddels vervangen, bekende verhaal van 318IS! waar kan dat nou liggen dat er zo veel rook uitkomt terwijl alles goed draait??

Heeft iemand ervaring mee? hoe kan ik dit op zijn best aanpakken? groetjes.

alemci

Geplaatst door alemci (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Mogske (0) PRO, 14 jaar geleden

koppakking ? ge moet eens aan de uitlaat ruiken ? Riekt hij naar antigel ?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je hoeft geen koelvloeistof bij te vullen???? veel korte stukjes gereden???dan zit je uitlaat vol water en duurt een tijdje voor het eruit is,

deki (0), 14 jaar geleden

bij mijn (oude) 325i E36, had ik hetzelfde probleem, een keer was de thermostaat en waterpomp defect,
anwb erbij gehaald die zei dat mijn koppakking kapot was gezien de rook, maar achteraf was hier nies mis mee.

Hij rookt nu eenmaal vrij veel (witte rook), ook mijn huidige 525 heeft dit.
ps. geen olie en koelvloeistof verlies bij beide auto's)

alemci (0), 14 jaar geleden

Ik rij inderdaad ook veel korte ritten en moet ook zeggen dat ik 1 liter koelvloeistof had verloren en is weer bijgevuld tijdens dat ik problemen had gehad met lambda sonde. Ik heb alles laten verversen ,olie, filters, bougies etc. Waar zou die probleem nou vandaan komen?? als ik zo naar ander auto's kijk in het kader van vergelijking is echt niet normaal wat ie uitblaast, vooral als ik wil optrekken. Zou dit door koppakking kunnen zijn??

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

De meeste garages kunnen met een apparaatje (CO-snuffelaar) zo meten of je koppakking lek is.
Als je nog steeds vloeistof verliest is het wel een mogelijkheid.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Ow ja, en de koelvloeistof lekkage die je hebt of had, heeft dus niks met de lambdasonde te maken..

alemci (0), 14 jaar geleden

Heb bij de garage na laten kijken schijnt niks aan de hand te zijn met mn koppakking! ze zeiden dat ik ff snelweg opmoet zodat ie alle water uitblaast.
maar nu heb ik de volgende probleem: stationair toerental doet heel raar! deze probleem had ik nog toen mijn lambdasonde kapot was en na vervanging was deze verholpen nu begint ie weer schommelen als ik stil sta! met optrekken en rijden doet ie normaal, dit gebeurt echter na dat de motor opgewarmt is! zoals ik eerder al zei lambdasonde, olie, filters en accu zijn reeds vervangen. waardoor zou dit nou komen?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het kan alsnog vanalles zijn, was die lambda een originele of immitatie ? In het laatste geval kun je wel eens pecht hebben, want ze werken vaak niet goed of helemaal niet naar behoren.

Is de bedrading en voorverwarming van de lambda wel in orde ?

Meet anders eens de weerstand van de koelvloeistof temp sensor en plaats de waarde even hier.

Als je geen koelvloeistof hoeft bij te vullen, zou ik me over die rook ( condens ) geen zorgen maken, anders eerst de lekkage verhelpen..

alemci (0), 14 jaar geleden

Hoi, heb de lambda sonde bij de dealer gekocht voor 193,- euro. Moet wel zeggen dat ik vanmorgen +- 1.5 uur mee gereden en geen problemen gehad, maar vanmiddag om 17:00 wilde ik ergens heen gaan toen begon het weer!. ik begin beetje me ergeren aan dit gedoe ben al een tijdje mee bezig! heb geen koelvloeistof en olie verlies dat is vandaag nogmaals gecheckt door de garage!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.