BMW 7-Serie: velgen probleem 7 serie

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.4 v12

hallo, ik heb op mijn auto al diverse sets immitatie velgen gehad en steeds het probleem dat deze velgen geen van allen trillings vrij blijven, omdat zoals me onlangs verteld is deze niet van goede kwaliteit zijn en ik geen immitatie maar orginele bmw velgen moet kopen om van mijn problemen af te komen. nu wil ik orginele 21'' BMW velgen afkomstig van een nieuw model 7 serie kopen. weet iemand of deze velgen wel trillings vrij blijven bij een normaal rijgedrag. als er iemand goede sugesties heeft of ervaring met dit dilemma dan hoor ik het graag. bvd maarten

maartenve

Geplaatst door maartenve (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 7-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat je EERST moet vaststellen of de trillingen door de VELGEN worden veroorzaakt of door ANDERE factoren.

Denk daarbij aan aandrijfassen, ophangingsrubbers, hoogteslag in de banden.

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

Ik zou idd eerst je ophanging/stuurinrichting maar is grondig (laten) nakijken. Heb zelf die problemen ook gehad en heb er originele 20"Alpina's onder. Met een slecht onderstel zul je de trillingen nooit weg krijgen, ongeacht originele of immitatie velgen.

Hermans13 (0), 16 jaar geleden

Heb met mijn 730 hetzelfde probleem gekend met immitatie M6-velgen. Bij mij was het probleem dat het centergat van de velgen groter was dan het centergat van de auto, met gevolg dat de velg gecentreerd staat op de bouten en die bouten kunnen dat niet houden, met trillingen tot gevolg. Ik heb centreerringen(opvulstukken) ergens laten maken en probleem was opgelost. De auto bolt nu zo goed als met originele velgen.

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

[quote=Hermans13]Heb met mijn 730 hetzelfde probleem gekend met immitatie M6-velgen. Bij mij was het probleem dat het centergat van de velgen groter was dan het centergat van de auto, met gevolg dat de velg gecentreerd staat op de bouten en die bouten kunnen dat niet houden, met trillingen tot gevolg. Ik heb centreerringen(opvulstukken) ergens laten maken en probleem was opgelost. De auto bolt nu zo goed als met originele velgen.[/quote]
Dat is wel erg slordig dan van degene die je de velgen verkocht heeft.

maartenve (0), 16 jaar geleden

Hallo ik heb aan mijn auto al verschillende dingen laten vervangen bij een controle van het onderstel zoals diverse rubber ,schokbrekers en spoorstangen dus het onderstel is volgens de monteur helemaal in orde. het probleem dat ik telkens heb met de velgen is dat deze steeds gebalanceerd of gericht moeten worden. nu is er mij verteld door verschillende mensen dat het probleem komt doordat deze immitatievelgen te te zacht of niet stevig genoeg zijn voor een auto die zo zwaar is , en dat ik daarom steeds mijn velgen krom rijd bij een normaal gebruik. het is n.l. niet zo dat ik stoepranden oprijd of door kuilen of over hobbels rijd. als ik mijn voorgaande setjes wielen weer had laten repareren dan was het korte tijd weer goed maar na een paar dagen kwam het trillen weer terug. ook had ik er centreerringen tussen zitten heb alle setjes velgen bij bedrijven gekocht en laten monteren. ik wil graag wel voordat ik weer een berg geld uitgeef aan orginele velgen wel weten of deze niet voor dezelfde problemen zorgen als de immitatie.

KawaBmw7 (0), 16 jaar geleden

Dan zou ik als ik jou was is een poosje met standaard 16 inch gaan rijden en kijken of je dan het trillen wel hebt/krijgt. Ben zelf geen fan van immitatie wielen maar als je ze zo snel krom rijdt met een normale rijstijl dan is er toch echt wat mis met de kwaliteit van je wielen.
Ik ken ook wel mensen die met immitatie wielen rijden op hun BMW en die hebben ook geen last van trillingen.

carxpert (0), 16 jaar geleden

idd, zat ook aan draagarmrubbers te denken, komt regelmatig voor bij bmw

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 7-serie of stel zelf een nieuwe vraag.