BMW X1 2017: Verbrande olielucht

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Motorcode: B38A15A, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 103

Na het verversen van bakolie heb ik een verbrande olielucht in de auto. Alleen bij achteruit rijden en stilstaan en optrekken.
Nu hebben ze voor de 2de keer de olie ververst nu is de lucht wel wat minder maar nog wel aanwezig bij de bovenstaande handelingen. garage geeft aan dat het weg moet trekken na zoveel km. Ik heb hier geen vertrouwen in omdat dit de vorige ook niet is gebeurd. Weet iemand wat het wel kan zijn

Vincent1969

Geplaatst door Vincent1969 (5) , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW X1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (505) PRO, 5 maanden geleden

Versnellingsbak olie ruikt sterker dan motorolie, maar dat terzijde.
Opnieuw verversen heeft in dit geval geen zin, daar gaat de lucht niet mee weg.
Ik denk dat de monteur een beetje geknoeid heeft en de olie nu op hete delen terecht komt...
Dat wordt goed kijken en eventueel schoonmaken en afwachten of de lucht wegtrekt.

    Onderstaande heeft de garage uitgevoerd na aanleiding van de olielucht in de auto.
    Wij hebben een modificatie aangebracht door een originele (lucht)slang van BMW te plaatsen op de ontluchtingspijp van de versnellingsbak van uw auto. Deze slang hebben wij vervolgens gekoppeld aan het luchtfilter, waardoor mogelijke geuren vanuit de versnellingsbak direct in het luchtfilter worden afgevoerd en verbrand door de motor.
    Met het uitvoeren van deze modificatie kunnen wij uitsluiten of de door u vastgestelde onaangename geur nog uit de versnellingsbak en/of de versnellingsbakolie komt.
    Indien u nog meer informatie wenst of nader te bekijken hoe wij deze modificatie hebben uitgevoerd bent u natuurlijk van harte welkom in onze werkplaats met uw voertuig


    Mag dit - Vincent1969 (5), 3 maanden geleden

Vincent1969 (5), 4 maanden geleden

garage heeft de bakolie vervangen, hierdoor was de lucht een stuk minder. Niet tevreden , nu is het int.filter vervangen lucht weg. 2 weken verder lucht komt af en toe nog terug. Voorstel om met de auto naar een BMW garage te gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW X1 of stel zelf een nieuwe vraag.


"topic" // resources/views/layouts/app.blade.php