BMW 3-Serie: verbruik 320d

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 320dA

Vorig jaar heeft Carrec Technocentre te Soesterberg een gereviseerde motor en schakelbak in mijn auto geplaatst. Deze gereviseerde motor had 120.000 gelopen. De auto rijdt goed. Eigenlijk niets te klagen...

Behalve dan dat mijn auto eerst netjes 6,5 liter per 100 km liep en datzelfde nu doet met ruim 8 liter. Dat is nogal een verschil, nietwaar?
Carrec kan me niet verder helpen, want dit soort marges komen nu eenmaal voor aldus deze garage. Maar is dat ook echt waar? Het lijkt me sterk dat zo'n probleem geen oplossing kent.

Wie weet (wel) waaraan het zou kunnen liggen?

rogander

Geplaatst door rogander (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Is dat het verbruik volgens boordcomputer of heb je dat zelf berekend ? Laat foutcodes eens uitlezen en een luchtmassasysteemtest doen,(weet je direct ook of er fouten zitten in het voorgloeisysteem)

rogander (0), 10 jaar geleden

Beste Einstein,

Ook bij dit probleem heeft de garage me gemeld dat ze me niet verder kunnen helpen, want bij het uitlezen is men geen foutcode tegengekomen.
Sterker nog ze gaven aan dat er bij het verbruik van dit soort auto's een marge is: 8,1 liter/ 100 km is vrij normaal vonden ze. Ik moest er maar mee leven.

Ben ik nou zo'n zeurpiet of word ik gewoon met een kluitje het riet in gestuurd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.