BMW 5-Serie: Verhoogde accu ontlading

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 535d

Goedenavond

Van de week start ik s'morgens mijn auto en toen gaf deze de melding "verhoogde accu ontlading" .... ik ben toen gewoon door gereden naar de zaak (30 km ) en toen ik de auto uitzette en kort daarna weer aan was deze melding verdwenen, in de boekjes kan ik hier niets over terug vinden.

Hopende dat jullie mij hier meer over kunnen vertellen.

Het betreft om een E61 535d uit 2005

Jason535d

Geplaatst door Jason535d (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

fordmannetje (0) PRO, 9 jaar geleden

de accu even laten testen

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Accu wordt waarschijnlijk slecht. Door de kou 's ochtends daalt de capaciteit nog verder en doordat je bij koud weer ook nog eens een hogere startstroom nodig hebt, zal de accuspanning teveel dalen met deze melding tot gevolg.

Jason535d (0), 9 jaar geleden

Hartelijk dank, ondanks dat ik niks merk met starten (slaat snel aan) zal ik een nieuwe accu monteren ... Het is ook gekomen sinds ik mijn stand kachel had voor geprogrammeerd, en nu dus begrijpelijk ... Wil met dit koude weer niet met pannen komen te staan.

Maar zoals fordmannetje als schreef, zal ik deze eerst laten testen.

Vintiem (0), 9 jaar geleden

Allicht overbodig om te zeggen maar als je een nieuwe accu erin zet moet je deze wel aanmelden. Anders is je intelligente BMW niet intelligent genoeg om te zien dat je nieuwe heb en gaat hij deze foutief gebruiken/laden met als gevolg dat je niets opgeschoten bent.

Mocht je accu nog wel goed zijn dan kan het liggen aan de kabel die op de minpool aangesloten zit. Volgens mij zelfs destijds een terugroepactie geweest van BMW

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

De ANWB Wegenwacht adviseert voor een aantal type BMW's een originele accu te monteren. Oa. voor de E90 serie. Kijk eens of voor de 5 serie ook zoiets geldt.

http://www.anwb.nl/auto/tests/autotests/...

Vintiem (0), 9 jaar geleden

zet een Varta silver dynamic eens naast een origineel BMW exemplaar en zoek de verschillen.
Een dure AGM accu is niet ook noodzakelijk voor je 535d, BMW heeft deze er af-fabriek ook niet ingezet

Ik heb zelf een Varta silver dynamic 100aH erin zitten en werkt perfect.
Maar nogmaals wel aanmelden op de auto want anders kan je net zo goed je oude laten zitten.
Trouwens typisch een niet kenners opmerking om te zeggen dat er origineel in moet.

Mvg
Vincent
Ps: voor de beidehandjes, ik heb geen connectie met Varta

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Het is ook typisch dat een zogenaamde kenner stelt dat BMW nooit AGM accu's in een e60 heeft geplaatst. Deze auto's werden geleverd met een AGM of een gewone accu, als er een AGM in hoort (orgineel hebben deze accu's een zwarte bovenkant) dan moet er ook weer een AGM in, als je er een gewone accu in wilt zetten moet de auto om gecodeerd worden. Accu dient inderdaad aangemeld worden maar dit is lang niet zo kritisch als bij een E90, een E90 wil nog wel eens leeg lopen als er een verkeerde accu of een niet aangemelde accu inzit.

gr Martin

Vintiem (0), 9 jaar geleden

Leuk forum dit, kan nog wat zeggen over de combi e60/61 en AGM maar ik zal me verder niet meer bemoeien met info. Een particulier kan blijkbaar geen kennis van zaken hebben. Prima. Succes ermee.

MJ (0) PRO, 9 jaar geleden

Het is info die de WW verstrekt neem er kennis van. Ik beweer niet alles te weten. Op een forum kan iedereen zijn zegje doen. Ik heb mijn status professional niet zelf gekozen. Die is door het forumbestuur in de loop der tijd aangepast.

Vintiem (0), 9 jaar geleden

MJ jou bedoel ik niet. Ik reageer op Martin.
Maar...back on-topic zou ik zeggen

GJBAutos (0) PRO, 9 jaar geleden

Als jij jezelf als kenner neerzet en vervolgens de verkeerde informatie verstrekt dan moet je niet raar opkijken als iemand daar wat van zegt. Aan verkeerde informatie heeft niemand wat.

gr Martin

Vintiem (0), 9 jaar geleden

jason535d check met de laatste 7 posities van je chassis nr bij een BMW dealer of je Bimmer met of zonder AGM accu geleverd is. Weet je gelijk wat er weer in moet.

Mvg,
Vincent

Jason535d (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties

Vorige week bij de dealer geweest, meten is weten en nu deed mijn afstand bediening het ook niet meer, de verhoogde accu ontlading is te danken aan een kabelbreuk/sluiting in de kabelboom van de achterklep... Dit is een bekend probleem bij de touring ... Nu bleek mijn ontvanger dus ook geen spanning meer te krijgen en heb de offerte gepresenteerd gekregen .... € 1.220,00 .... Nieuwe kabelboom, ontvanger wat klein materiaal en een boel arbeid..... Het blijkt dan ook een vervelend klusje te zijn om dit te maken...

Na de feestdagen wordt dit gemaakt en moet het allemaal opgelost zijn.
Vwb de accu.... Die was ook aan vervanging toe en heb gekozen voor een "originele" BMW accu bij de dealer.

Bedankt voor het mee denken .... Hoewel ik dacht dat het aan de accu lag zijn er helaas andere dingen aan het licht gekomen....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.