BMW 3-Serie: Vermogen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Goeiedag,

Bij het starten van de auto en gas geven reageert de gaspedaal niet direkt. Pas na he maken van een aantal meters gaat deze weer reageren.
Heb hem gister laten uitlezen bij de bmw dealer waar er niets naar voren is gekomen. Weet iemand wat het probleem kan zijn?

Het is overigens een automaat.

Alvast bedankt.

Richard

mangar

Geplaatst door mangar (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Warm geen problemen? Dan denk ik een sensor die verkeerd aangeeft, koelwater temperatuur of luchtmassa meter, waardoor de motor te weinig brandstof krijgt.
Met koude motor sensoren kontroleren en daarna eventueel 4-gas meting doen. Moet je de auto wel de avond van te voren brengen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat bedoel je met niet reageren ? houd hij dan in of stottert hij ?

Gr Stefan

mangar (0), 14 jaar geleden

BEste Stefan,

Hij houdt zich in maar dat zijn maar de eerste 10 seconden. Soms op de snelweg lijkt het dat de gaspedaal ook niet echt wilt meewerken en dat hij zich dan ook inhoudt. Normaal volgas zou de auto terug moeten schakelen voor de kichdown maar deze reageert niet scherp genoeg.

Hoor graag je reaktie

bedankt

gr

Richard

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Richard

Dan zou ik hem toch eens laten uitlezen, kun je gelijk in de meetwaardeblokken de koelvloeistof temp sensor bekijken, zou goed kunnen dat deze bij koude motor bv al 80 graden aangeeft en dat betekent dan, dat hij koud te arm loopt, vandaar ook het inhouden en slecht lopen als hij koud is.

Het kan natuurlijk ook wat anders zijn, maar zou dit eerst even ( laten ) controleren.

Gr Stefan

mangar (0), 14 jaar geleden

Beste Stefan,

Het uitlezen heb ik laten verrichten op 31-12-2009. Hier is verder niets uitgekomen. Auto schijnt in goede staat te zijn. Meneer van de dealer gaf ook aan om lekker te gaan rijden. Ik heb er ook nog garantie op dus ga ik er ook gebruik van maken alleen wil ik zelf goed voorbereid zijn en op de hoogte zijn van de evt problemen die de auto heeft. Je kan zo in de maling genomen worden.

Met de cruise control schakelt hij wel lekker terug wanneer je gas bij geeft met de cruise control maar met de gas pedaal vindt ik toch dat het minder goed reageert ??

Het volgende probleem wat ik ook had is dat ik een zoemende / trillend geluid hoor achter in wanneer ik een constante snelheid rijd tussen de 100 en 120 km/h . Wanneer ik rem of gas bij geeft vervalt het zoemend trillend geluid. Kan dit de wiel lager zijn die trilt? Dit heb ik te hore gekregen . Klopt dit een beetje?


gr

Richard

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Richard

Toch loopt hij niet zoals het moet, als ik het zo lees, hij moet gewoon goed op het gas reageren en niet na een aantal seconden pas..Als je lekker verder blijft rijden zo, zal het je net gebeuren dat er problemen aankomen als de garantie net vervangen is, en dan is het wel kassa..

Mocht een wiellager kapot zijn, dan blijf je dat ook bij die snelheid horen, ga je langzamer rijden dan neemt het geluid wat af, rij je harder, dan neemt het toe, maar als het verdwijnt als je remt of gas geeft, lijkt me dit een ander probleem dan een wiellager.

Gr Stefan

mangar (0), 14 jaar geleden

Beste Stefan,

Bedankt voor je reaktie . Heb een afspraak staan volgende week Dinsdag . Zal het bovengenoemde ook meenemen ter voorbereiding.

Gr

Richard

Peter635csi (0), 14 jaar geleden

Defecte koelvloeistoftemperatuur wordt niet altijd als foutmelding aangegeven.

Check via de uitleescomputer wat de aangegeven temperatuur is.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat had ik al aangegeven Peter, dus neem aan dat dat ook gecontroleerd is ?

De dealer verteld nu wel mooi dat er niks aan de hand is, en dat je verder kan rijden, dan kost het hun geen geld en tijd, maar als de garantie dalijk verlopen is, kijken ze er gerust heen en dan krijg je een mooie rekening gepresenteerd..

mangar (0), 14 jaar geleden

Beste Stefan,

Heb hem bij de BMW dealer laten uitlezen en gekocht bij een heel ander garage . Wilde dus ook van de BMW dealer weten of er meer problemen zijn met de auto zodat ik deze gelijk kaan aankaarten bij de garage waar ik de auto gekocht hebt.

Dus BMW dealer kon dan geld verdienen mochten ze dit willen . Heb ze ook niet verteld dat ik nog garantie hebt.

Beste Peter ook bedankt voor je reaktie zal het sowieso melden bij de garage

Overigens mocht de koevloeisyfmeter defect zijn waarom reageert de cruise control uitstekend?? Begrijp het even niet


gr

Richard

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Richard

Met de koelvloeistof temp sensor word mee bedoelt, de sensor voor de DME, aan de hand van de motortemp veranderd de weerstand van de sensor en gaat dan bij warme motor minder brandstof inspuiten, het kan zijn dat de waarde afwijkt bij koud of warm en daardoor een probleem hebt met het mengsel, de problemen hiermee zijn verschillend.

De sensor voor de weergave op het dashbord is een andere en staat daar ook los van.

Gr Stefan

Peter635csi (0), 14 jaar geleden

Ja das indd vreemd. Dan zou je zeggen dat het signaal van het gas niet doorkomt.
Tegenwoordig hebben alle bmw's gaspositiesensor (achter pendaal) die vervolgens de gasstand electronisch aanstuurt. ( weet niet of dat die van jou dat ook heeft maar denk van wel)
De gaspendaal stand kan je tijdens het rijden uitlezen, kan je zien hoeveel % hij doorgeeft.

Maar ik lees net dat je het eerste 10 seconden hebt.... volgens mij is dat wel normaal als het heel erg koud is.
Dat heb ik bij meerdere BMW's gevoeld met name met automaat.

Ik heb overigens bij een Z3 M een kapotte motortemp meter gehad ( meetwaarde sprong steeds van -155c* tot +10c*), wat niet resulteerde in jouw problemen.
Auto was wel een stuk sneller na vervangen van de tempsensor.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat zou goed kunnen peter, met die waardes die de sensor aangaf bleef hij zoiets constant op volle gas inspuiten.

mangar (0), 14 jaar geleden

Heren,

Ik dank jullie voor jullie reakties en zal het opnemen met de garage . Fijn dat ik er meer over te weten bent gekomen
Moet wel zeggen dat de auto op temp( je gaat geen koude motor trappen) heel goed reageert vanuit stilstand . Alleen vindt ik het raar op snelheid bij intrappen van de pedaal deze op bepaalde momenten minder snel reageert . Misschien ligt het gewoon aan mij en moet ik het maar eens goed gaan nakijken.

Ik zal dit sowieso opnemen met de garage

gr
Richard

mangar (0), 14 jaar geleden

Goeiedag,

Iniddels me auto terug gebracht naar de garage en blijkt dat in de gasslang een scheurtje zat waardoor de auto valse lucht ging happen.Dit is overigens opgelost.

De andere probleem was dat de auto bij een constante snelheid gaspedaal of cruise control een vreemd zoemend geluid maakt achter in de kofferbak. Het gaat zo hard zoemen trillen dat zelf je stoel voelt trillen. Wanneer je gas bij geeft of remt gaat het trillend zoemend geluid weg.

Komt iemand dit zich bekend voor? Herkent iemend dit probleem . De garage dacht dat het met de gasslag te maken had dus niet en weten het zelf ook niet meer.

Hoor graag en alvast bedankt

Gr

Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.