BMW 3-Serie: Verschillende dingen...

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Goeiedag!

Het volgende:

Het gaat om een BMW 318I uit 93 met een LPG installatie.

De problemen:

1. Bij het starten start hij (zoals gewoonlijk) op benzine en slaat kort daarna over op LPG. Hierbij moet ik behoorlijk gas bij geven anders kan hij zichzelf niet draaiende krijgen/houden. Is dit normaal?

2. Na de start is het oké en loopt hij. Ik heb de gaskabel wat aan moeten spannen (door dat schroefdraad aan te draaien wat bij de gashendel zit) en moet ik hem ongeveer op de 1250 toeren stationair laten draaien, als ik hem tegen of onder de 1000 zet gaat hij trillen als een achterlijke, en dit klinkt bijna als een oldtimer. (zowel op gas als benzine). Die dikke geribbelde luchtslang is wel gescheurd en moet vervangen worden, nu is hij geducktaped.
Ook wil hij nog wel eens van toeren veranderen (daarom heb ik hem ook zo hoog staan) Na een koude start staat hij dus rond de 1250, als hij warm is maar ik heb veel langzaam gereden in vrij lage toeren (bijvoorbeeld een 80-weg in z'n 5 of in de stad of file waar ik veel langzaam rij en hem dus niet doortrek) wilde hij voorheen nog terugvallen naar onder de 500 toeren. Maar trek ik hem dus veel door en een goed stuk snelweg met dus wat hogere toeren wil hij stationair wel richting de 2000 toeren gaan.

3. Na lang uit staan (dus koud) wil hij prima starten, is hij warm dan wordt starten heel moeilijk.

4. Bij een snelheid vanaf 90 kmp/u of hoger gaat het stuur trillen wanneer ik naar rechts stuur, en HEVIG, heb het idee dat hij van de weg af wil stuiteren soms. En bij remmen vanaf een snelheid hoger dan 80 kmp/u trilt het stuur ook hevig.

5. Tja, voor de rest is het een prima bakkie...

Alvast bedankt mensen!

Yancey

Geplaatst door Yancey (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

rickgilze (0), 13 jaar geleden

wat gebeurt er als je in zn vrij n dot met gas geeft? gaat ie dan 'schokkerig' met de toeren omhoog en weer omlaag? kan de auto ook op beznine lopen?
mischien zitten er meer gaatjes in je luchtinlaat slang?? 1250rpm stationair is echt absurt niet normaal hoog!!!! bijna het dubbele! heb je hem ook al eens uit laten lezen? het is moeilijk zeggen want je geeft al aan dat je inlaatslang lek is, vervang deze eerst ff bij voorkeur...

gr rick

Yancey (0), 13 jaar geleden

Ben inmiddels bij een garage langs geweest... waar het op neerkomt is dat de auto zwaar onveilig is en absoluut de weg niet meer op mag. Inmiddels een nieuwe auto besteld :) Toch bedankt voor je reactie.

rickgilze (0), 13 jaar geleden

er waren zeker problemen met de gas installatie? of ook totaal niet meer APK waardig??
gr rick

Yancey (0), 13 jaar geleden

[quote=rickgilze]er waren zeker problemen met de gas installatie? of ook totaal niet meer APK waardig??
gr rick[/quote]
Zijn zeker ook problemen met de LPG installatie. Het lullige was, van buiten was hij puntgaaf, APK heeft hij pas nog gekregen. Misschien dat die test dat er een slang in zijn uitlaat gedouwd wordt niet zo goed had uitgepakt (moet je bedenken wat voor leek ik ben).
Maargoed. Er komt een nieuwe aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.