BMW 3-Serie: 3-serie 328i uitgevallen en start niet meer

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 328

tijdens het rijden is de 328i automaat uitgevallen. Vervolgens de auto gestart, gaat goed rond maar pakt niet aan. auto 3 uur laten staan en vervolgens startte de auto weer. 300m gereden en viel weer uit. Nu gaat de auto wel rond maar start de auto helemaal niet meer. Auto uitgelezen en de computer geeft aan "interne fout stuurapparaat". Wie weet wat er aan de hand is?

Joost82

Geplaatst door Joost82 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

klinkt als een te warm wordende krukas-/nokkenassensor... controleer een of je nog een vonk hebt als de auto is afgeslagen. en kijk eens of de toerenteller uit de 0 positie komt met starten en niet aanslaan.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Met een foutcode "interne fout stuurapparaat" denk ik aan een defecte ecu of een verkeerd uitgevoerde tuning.
Is de software van de computer standaard? En wat is het nummer van de foutcode?

Joost82 (0), 13 jaar geleden

De software is origineel. De foutcode weet ik zo niet. @Maarten4874 zou de storing met de sensoren niet aangegeven worden met uitlezen?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

heel vaak niet nee.
Je kunt nog even op bv de lmm even meten of je ergens 5 volt t.o.v. massa meet. Dan weet je dat de computer gevoed wordt.

Joost82 (0), 13 jaar geleden

@maarten4874 heb de auto even laten staan, was er klaar mee. Maar de toerenteller komt niet uit de 0 positie tijdens het rondgaan bij het starten.
Lijkt mij een sensor. klopt dit????

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

in veel gevallen komt de toerentalwijzer omhoog bij starten met een goed bdp signaal. maar laatst had ik een E30 die het weer niet had... even kijken of je injectoren worden aangestuurd. (met schroevendraaier -of nog beter,een endoscoop te meten). tikken ze,heb je bdp signaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.