BMW 325td: Vervangen distributieketting

Bouwjaar: 1993

Mijn BMW 325td heeft nu 288 duizend kilomter gereden en de distributieketting is nog niet vervangen. Mijn garagehouder heeft mij al verschillende keren gezegd dat te verwachten valt dat dat een keer moet binnenkort. Is het beter om dit dan maar preventief te laten doen? Heeft iemand ervaring met de kosten voor zo'n ingreep, dat zou mij helpen om een goede prijs afspraak te maken met de garage. Alvast bedankt voor reacties.

andreasknol

Geplaatst door andreasknol (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Arnold684 (0) PRO, 20 jaar geleden

wij (bmw dealer) hebben er auto's bij die 4 of 5 ton gedraaid hebben en nog altijd probleemloos, zolang er geen rare geluiden hoorbaar zijn hoef je er niks aan te doen hoor, je hoeft ook niet bang te zijn dat ie breekt.

andreasknol (0), 20 jaar geleden

Beste Arnold,

bedankt voor je reactie, dat is een hele geruststelling. Ik zat nu toch wel eens wat onrustig achter het stuur, aandachtig luisterend of niet iets vreemds zou horen. Maar als je zegt dat sommige auto's tot 4 of 5 ton met dezelfde ketting kunnen, dan is dat mooi. Als je dat geluid begint te horen, kun je dan nog doorrijden (stel dat ik juist dan in het buitenland ben) of is het zaak direct te repareren?

Arnold684 (0) PRO, 20 jaar geleden

als er iets mis zou zijn zul je een gierend/brommend geluid horen wat zou kunnen duiden op een tandwiellager, als de auto goed onderhouden is en olie van fatsoenlijke kwaliteit krijgt zul je dit normaal gesproken niet zomaar meemaken.
mocht dit wel het geval zijn is er niet zoveel aan de hand, de motor zal niet zomaar kapot draaien, tenzij de genoemde geluiden gepaard gaan met ratelen, dit zal dan betekenen dat er ruimte is ontstaan op 1 of meerdere tandwielen of geleiders

wilbert12016 (0), 19 jaar geleden

Denk wel dat je in een bmw rijd en niet in een golf vr6 waarbij ze hun huiswerk niet goed genoeg gedaan hebben.
Ik heb nu 460000 km gereden zonder dat de motor nog geen een keer uit elkaar is geweest, dus ik hoop dat ik hiermee genoeg heb gezegt. Af en toe wat nieuw bloed er in en gaan met die banaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.