BMW 3-serie Touring 2015: Voorruit

Bouwjaar: 2015, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Een paar dagen geleden heeft een autoruitspecialist een nieuwe voorruit in mijn f31lci gezet i.v.m. ruitbreuk. Ik wordt er nog niet heel gelukkig van, afgezien dat de ruitenwisserarmen niet goed waren teruggezet (in de verkeerde stand en niet aangedraaid), lijkt ook de kromming van de nieuwe voorruit anders dan van het originele ruit.

Bij de aansluiting met het dak moet de ruit iets lager liggen, dat is normaal, maar bij de geplaatste ruit is duidelijk zichtbaar dat het hoogteverschil aan de randen vrijwel niets is en in het midden is het verschil fors. Zie ook de foto van onderaf. Verder lijkt de ruit er netjes ingeplakt te zijn.

Ik heb het vermoeden dat de geplaatste voorruit niet 100% is, er lijkt in een soort van vlakke kant in te zitten. Gaat om een AGC vervangingsruit, origineel zat er een Pilkington in.

Kan iemand wellicht zeggen of dit binnen de toleranties valt? Ik ben best kritisch, dus misschien leg ik de lat te hoog, dan hoor ik het ook graag.

Brum1467

Geplaatst door Brum1467 , lid sinds 16 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Of iets binnen tolerantie is valt zo niet te zeggen , maar als de kromming niet netjes meeloopt met de carrosserie lijkt me dat niet helemaal de bedoeling , ook als er vertekening optreed .
Zou terug gaan en het met ze bespreken en een originele voorruit eisen , waarschijnlijk zit er een slechte imitatie in.

Brum1467, 2 maanden geleden

Vertekening valt wel mee, windgeruis is ook normaal. Ik heb vanmiddag even een rondje Duitsland gedaan om dat te testen. De gemiddelde klant zou het niet zien denk ik.

Ik irriteer me er wel aan, want ik heb ze gewaarschuwd dat het goed moest. Kijk, dat er geen bmw logo op het vervangende ruit staat is niet zo interessant. Maar zet er dan wel een Pilkington of Saint-Gobain in. Dit ruit is goedgekeurd in Rusland, E22. Verder geen andere goedkeuringen.

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Ga terug zou ik zeggen , zij zijn diegene die het op kunnen lossen.

Brum1467, 2 maanden geleden

Ja, dat is inderdaad de weg. Maar deze afwijking hebben ze echt wel gezien bij het erin plakken en aangezien we allemaal wel weten hoe het meestal werkt ingeval van klachten, wil ik van tevoren even weten waar ik het over heb. Dat voorkomt onnodige discussie.

Als ik de glasboer moet geloven is het allemaal OEM kwaliteit en zou er geen habbidabbi ruit inkomen. Volgens mij is de f30/f31 alleen nooit af fabriek geleverd met AGC glas. Bij BMW zit er meestal Pilkington, Saint Gobain of Fuyao in. Dus of dat verhaal klopt van de OEM kwaliteit?

Maar goed, dit soort kwesties blijven vervelend. Zeker ook omdat je door de eisen van de verzekeraar niet overal terecht kunt.Dus wellicht is dit een of ander

In dit geval kan ik twee dingen doen, stellen dat er een ander merk ruit in moet, of het erbij laten zitten. Dat wil ik graag van tevoren afwegen.

    Iets te snel op plaatsen geklikt zie ik. . - Brum1467, 2 maanden geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Brum1467, 2 maanden geleden

Probleem wordt opgelost, de leverancier erkent het probleem en gaat een originele ruit plaatsen.

kaleido 1 PRO, 2 maanden geleden

Kijk eind goed al goed dan ik dan maar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie Touring of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.