BMW 3-Serie: vraag over wissel startmotor Bmw E30 M10 motor.....

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: M10 B18

Hallo, ik wilde graag een vraag stellen over mijn startmotor van mijn bmw e30 Met M10 motortje.

Ik lees op meerde forums dat ik een M40 of S14(m3 motor) de starter daar vanaf kan pakken.

hij is kleiner en lichter, en aangezien ik vrijwel nergens behalve een nieuwe M10 startmotor kan kopen wil ik best graag 1 hebben van een M40/s14.

MAAR ik lees bij verschillende forums wel en niet dat de startkrans de starter niet helemaal pakt? ik wordt er niet duidelijk van...

de aansluit flens lijkt inderdaad exact hetzelfde als de M10 maar zit hier dikte verschil in? of zit het verschil in de vertanding van de startmotor?

Mijn huidige startmotor moet bijna elke keer een flinke tik hebben van me vertrouwde honkbalknuppel, anders is hij NIET aan te krijgen, en wil eerlijk

gezegd niet meer de moeite erin steken in mijn huidige, hij is lelijk en ziet er vreselijk uit.

Wie weet mij hierin te kunnen helpen? met info betreft??? graag info ivm straks mijn auto op een heuvel zetten en dan rollend aanzetten haha.

alvast bedankt voor het lezen mensen..

bmw purist90

Geplaatst door bmw purist90 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Punt (35) PRO, 9 jaar geleden

Dit is een teken dat de borstels op zijn . Als je de auto niet dagelijks nodig hebt laat je wat versleten is vervangen.

Er is bij jullie in de buurt toch wel een bedrijf die dat werk doet .?

Twee lagerbusjes vervangen , collector afdraaien en een borstelset.

De kosten zijn het niet.

Groet van een bmw rijder.

bmw purist90 (0), 9 jaar geleden

ja dat geloof ik wel ja, maar ik wil liever een nieuwe erop hebben en het liefst ook een lichtere, deze is lomp en groot. en hij heeft een vreselijke body.

de vorige eigenaar heeft een ja eem het lijkt wel een bijl die hij gebruikte op de start motor. er zitten dikke sleuven in het staal en alu, als je de kap opentrek ziet het er echt niet uit.

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Revisie is natuurlijk ook een optie. Als je dat bij een goede specialist laat doen, dan krijg je de startmotor terug als een nieuwe. Dus ook netjes opnieuw gespoten. Voordeel is dat je de originele startmotor kunt behouden. Deze kwaliteit is vaak aanzienlijk beter dan van een imitatiestartmotor.

Een specialist kan je ook vertellen of je een ander type startmotor kunt plaatsen. Er kan verschil in vertanding zitten.

bmw purist90 (0), 9 jaar geleden

bedankt alvast voor jullie reactie mensen, maar ik blijf nog wel met mijn vraag open staan, de oude startmotor bewaar ik zoiezo, maar ik rij bijna elke dag en wil graag met spoed nu wel langzaamaan een andere starter....

revisie is mij even te duur ik zoek met spoed even een gebruikte die erop kan.

iemand die mijn vraag hierin kan beandwoorden?

alvast bedank!

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Dat wordt een kwestie van eerst de oude demonteren en dan vergelijken met de startmotor die je wilt plaatsen. Op de verschillende motortypen worden verscillende merken en typen startmotors door elkaar heen gebruikt. Een pasklaar antwoord ga je dus ws niet krijgen.

Verder vallen de kosten van revisie meestal wel mee.

bmw purist90 (0), 9 jaar geleden

ik zal wel zien wat er mogelijk is, als ik een passende heb die er officieel niet ophoort, dan zal ik het wel vermelden.

welicht handig voor andere mensen in de toekomst?

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

De meeste mensen zullen ervoor kiezen de juiste startmotor te plaatsen. Een kostenvoordeel valt er eigenlijk ook niet te behalen, want op de sloop ben je ook al gauw € 75,- lichter en dan moet je nog maar afwachten wat je koopt. Voor € 150,- heb je al een prima revisie exemplaar met garantie.

Voor dat prijsverschil hoef je het dus niet te laten en is het vrij zinloos om veel tijd te besteden aan het vinden van een alternatief. Onderhoud van een BMW is per definitie niet goedkoop, dus dan zijn een paar tientjes extra ook nog wel te overzien.

bmw purist90 (0), 9 jaar geleden

ik heb mijn vraag hier gesteld omdat ik voorlopig geen geld wil uitgeven aan een revisie, ik heb doelen die eerder belangrijk zijn aan de auto.

daarom heb ik hier mijn vraag ook gesteld dat ik voorlopig wel een gewone starter heb. dat in de tussentijd en als ik mijn belangrijke doelen heb behaald voor mijn e30 daarna de starter aan de beurt is....

en aangezien Brum 1467 een eigen revisie bedrijf heeft/werkt, had ik wel een duidelijker andwoord verwacht dan alleen dit.

maargoed niet iedereen kan de beste zijn..

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Het is een misvatting om te denken dat ik een eigen revisiebedrijf zou hebben of daar zou werken. Ik heb enkel een link bij mijn naam staan naar een bedrijf van een familielid van mij, een prima adres overigens. Maar goed als je geen geld kwijt wilt, moet je dat opschrijven en niet gaan roepen dat je liever een nieuwe erop wilt hebben en een lichtere omdat de oude er niet uit ziet.........

Zoals al eerder gezegd worden er vaak diverse starters door elkaar heen gemonteerd, waardoor het beantwoorden van je vraag eigenlijk niet mogelijk is. Zeker niet zonder typenummers. Dat de starter die je op het oog hebt veel lichter en kleiner is, is natuurlijk al een indicatie dat deze waarschijnlijk niet gaat passen. Zeker als je dan ook zelf al aangeeft dat er op diverse fora wordt aangegeven dat de bendix niet goed in de starterkrans grijpt.

Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen, past het niet dan wordt het alsnog een dure oplossing.

bmw purist90 (0), 9 jaar geleden

zes cilinder startmotor past!

MAAR! er moeten opvulringen per kant waar de starter en bak wordt geschroeft.

en? het is een TIJDELIJKE oplossing. let wel op dat de vertanding van de startmotor erg te lijden heeft qua starten. de tanden pakken niet helemaal het vliegwiel.

vliegwiel kan het wel hebben, en als je met beleid start? de startmotor ook wel! maar het blijft niet zoals het hoort!

nu kan ik de originele startmotor zelf aanpaken, vind ik toch leuk om te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.