BMW 5-Serie: Waar voedingen carTV aansluiten in kofferbak e39?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0d

Heb een Hirschmann CarTV digitenne tuner naast de cd wisselaar in mijn kofferbak ingebouwd. Nu nog het laatste deel: de voeding aansluiten. Zwart op de carrosserie, geschakelde + en constante + is even een probleem. Ik kan het wel meten maar weet natuurlijk niet hoe de gevonden constante + reageert als de auto een half uur op slot staat. Wie weet waar deze zaken in een dergelijke auto aan te sluiten? Liever niet naar de zekeringkast rechtsachterin want dan moet ik weer langere draden trekken. Kan ie niet bij de cd wisselaar op of bij de navicomputer?

iblauw

Geplaatst door iblauw (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rob67 (0), 16 jaar geleden

Als ik jou was zou ik heel erg uitkijken met het zomaar aftappen van constante en geschakelde + bronnen vanaf de audio-aansluitingen. Je kunt er bijna gif op nemen dat dat problemen gaat geven omdat dit onderdeel is van het door de computer gemonitorde circuit (en niet zoals vroeger domweg rechtstreeks vanaf de accu komt met een zekeringetje en schakelaar/relais ertussen). Om die reden willen zelfs speciaal voor die doeleinden gemaakte adapterstekkers van derden die je op eBay veelal aantreft ook nog wel eens storingen en defecten veroorzaken.

iblauw (0), 16 jaar geleden

Heb de continu voeding rechtstreeks op de accu gezet. Moet nu alleen nog een geschakelde plus zien te vinden. Neem aan dat er toch ergens wel een via het contact geschakelde plus ligt in de kofferbak. Lijkt me niet zo spannend toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.