BMW 5-Serie: Hobbelend over het wegdek

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3 ltr - 6 cyl

Hallo,

Ik ben de trotse bezitter van een 530d uit 2002.
Sinds een tijd heb ik last dat de auto schud, net als of er hoogteverschil zit in 1 van mn banden, of een band eronder heb zitten met een vlak loopvlak.
Ondertussen heb ik nieuwe banden eronder zitten, het probleem is minder. Maar als ik file rijdt, gewoon in de eerste versnelling (is automaat) en gas los, dan hobbelt mn auto, niet op en neer, maar een soort waggelende beweging.
Draagarm voor (ik geloof links) vervangen , motorsteunen vervangen, velgen gezet / uitgebalanceerd. Bij remmen zit er geen trilling in het stuur, ook niet tijdens het rijden.
Kan iemand mij in de juiste richting sturen ?
Ik heb dit forum al doorgespit, het enige dat het misschien kan zijn zijn de hydro rubbers, maar ik weet niet of kapotte rubbers dit waggelend effect kan veroorzaken).

guidootje

Geplaatst door guidootje (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Freude_am_Fahren (0), 16 jaar geleden

Dit gedrag zou het gevolg kunnen zijn van een losse kogelscharnier-verbindingsstang aan een van de uiteinden van de reactiestaven (anti-rol staven) of van slecht werkende (atieve ?) dempers.
Een gevolg van de motorsteunen kan het pas zijn, als de motor zelf slecht loopt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.