BMW 3-Serie 2005: Waardes Inpa

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: n46b20, 318i

Goedenavond,

Al langere tijd heb ik de indruk dat mijn 318i niet helemaal zuiver loopt. Stationair toerental is af en toe wat onrustig en ook heb ik de indruk dat de motor souplesse mist. Vanmiddag hebben we de auto daarom eens uitgelezen. Geen storingscodes aanwezig, wel valt op dat in INPA de Nockenwellen adaption voor de uitlaatzijde kennelijk buiten de specificaties ligt. Zie ook de foto.

Heeft iemand wellicht ervaring met de onderliggende oorzaak van deze afwijking?

Alvast bedankt.

Brum1467

Geplaatst door Brum1467 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MJ (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik weet wel dat sensors regelmatig kapot gaan zowel die van de nokkenas als de krukas. Persoonlijk prik ik door de isolatie heen van de draden en bekijk het signaal op de scope, als dat goed is, verder zoeken. Het is bij reparatie vaak uitsluiten van mogelijke oorzaken net zolang tot de storing is gevonden.

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Kan de nokkenassensoren van de in- en uitlaatzijde eens verwisselen om te proberen, deze zijn gelijk. Als het daarin zit, zou ik een verandering moeten zien.

Brum1467 (0), 8 jaar geleden

Inmiddels heb ik de beide nokkenassensoren verwisseld en dat maakt geen verschil. Motor loopt verder best goed, dus ik geloof niet dat er een defecte sensor tussenzit. Voorlopig laat ik het er maar bij.

Ik zal binnenkort voor de zekerheid nog wel even kijken hoe de distributieketting er aan toe is en gelijk een overspring beveiliging monteren als die er nog niet opzit. Klepdekselpakking moet toch vernieuwd worden, dus dat is een mooie gelegenheid om dit gelijk even mee te pakken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.