BMW 3-Serie: Warm worden

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: M40B16

In opvolging van mijn temperatuurproblemen ben ik gisteren eens zwaar onder de kap gedoken. Wanneer je op de slangen nijpt, lijkt het of de thermostaat open blijft staan. Dit lijkt logisch, want hij wordt veel trager warm. Maar waarom gaat hij dan voortdurend boven zijn bedrijfstemperatuur tot 3/4 om dan weer terug te vallen. De ventilator kan je blijven tegenhouden en zelfs terugdraaien. Wil dit dan zeggen dat de visco stuk is? Of de besturing ervan? Regelt de thermostaat iets met de visco? Als die een bepaalde stand opengaat schakelt de visco in? Of is mijn temperatuursensor naar mijn dashbord kapot? In elk geval wil ik geen koppakkingsproblemen krijgen, want dat maakt het net iets te kostelijk.

Ik hoop op oplossingen...

Alvast thanks voor jullie tips!

DenDuvel

Geplaatst door DenDuvel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

alex207 (0), 17 jaar geleden

kan inderdaad zijn dat je termostaat iets te laat reageert maar hij gaat in ieder geval open anders zou de temperatuur niet terugvallen, Betreft je ventilator / visco deze is met een vet gevuld door warmte zet die uit en je ventilator gaat mee koelen. laat je auto maar eens stationair warm draaien indien warm genoeg zul je resultaat moeten zien.( indien ie draait lijkt het me zeer onverstandig om hem tegen te houden )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.