BMW 3-Serie: waterpomp/thermostaat E46 cabrio 320ci

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000

vorige week by het binnenryden van myn garage zag ik dat er een waterspoor op de straat lag.ik keek onder wagen en zag water langs radiator komen.na het wegnemen van de bodemplaat zag ik dat de radiator onderaan volledig bol stond.ik dacht dat hy verstopt zat dus andere radiator gestoken en alles terug aangesloten en ontlucht.ik ryd de straat uit en nog geen 500meter verder temperatuur volledig in het rood en lampje begon te branden.water kookte in de radiator maar de darmen links en rechts van thermostaat waren koud en er zat geen water in.heb andere thermostaat maar voor ik alles terug aansluit wil ik zeker zyn of de waterpomp kapot is of niet.hoe kan ik dit controleren?heb de riem er al al af gehaald en eens aan de waterpomp gedraaid en het water binnenin de pomp beweegde.

paumpe

Geplaatst door paumpe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GT-ke (0), 15 jaar geleden

Wanneer je alles monteerd en goed ontlucht moet je normaal een straalte water zien boven in het reservoir aan de vuldop. Dan werkt de waterpomp correct.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.