BMW 3-Serie: wiel lager

Bouwjaar: 1999

ik ben bezig om een achter wiellager te ver nieuw hoe haal ik die er uit

aalert

Geplaatst door aalert (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mausx (0), 11 jaar geleden

met een pers.

Hans4040 (360) PRO, 11 jaar geleden

inzetten ook met een pers...

Freude_am_Fahren (0), 11 jaar geleden

Of met een draadeind* + moeren (M12 of groter) en voldoende onderlegringen aan voorzijde en aan achterzijde.
Buitendiameter van onderlegringen goed kiezen/ op maat slijpen: Aan trek-zijde groter dan de diameter van de boring van het lagerhuis. Aan lager-zijde groter dan lager-ring binnendiameter én kleiner dan boring lagerhuis of kleiner dan boring van de steunrand waar de lager-ring tegenaan ligt.
Voordeel van het draadeind t,o,v, de pers (tenzij laatstgenoemde mobiel is): Deze kan gewoon onder de auto worden toegepast.

Truc voor het verwijderen van een achterblijvende lager-buitenring in de boring van het lagerhuis: Een paar parallelle slijpsneden onder 45 graden aanbrengen (niet tot aan de boring diameter om beschadiging te voorkomen !) met een klein slijptol (bijv. Dremel) + een paar tikken met beitel + hamer. Een las leggen aan de binnenkant van de lagerbuitenring doet deze na afkoelen ook los komen.

*) Benodgde lengte = lagerhuis diepte + lager breedte + 2xmoer hoogte + dikte van alle onderlegringen die tegelijk in gebruik zijn.
Zal minder dan 30 cm zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.