BMW 5-Serie: wielsensor van de navigatie??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 530D

Hallo beste mensen,

Sinds een aantal dagen funktioneert mn af-fabriek navigatie niet meer naar behoren. Als ik het activeer dan blijft het pijltje wat de auto voorsteld staan, terwijl ik wel aan het rijden ben. Vandaag kwam ik op het idee dat het misschien aan wielsensor kon liggen. En inderdaad, als ik op de navigatie in het instellingenmenu ga, dan staat er bij "radsensor" 0 (nul) omwentelingen, dit terwijl ik rijd. Voorheen stond hier altijd het aantal omwentelingen. Dus mijn conclusie was, dat mijn navigatie wel degelijk goed aan het funktioneren is, alleen dat deze denkt dat ik gewoon stilsta en dus beweegt het pijltje ook niet...wel logisch eigenlijk lijkt me.
Nu weet ik alleen niet waar deze sensor zich precies bevindt? Of is zoiets toevallig op de zelfde sensor als de ABS? Want deze is bij mij sinds een aantal dagen op onverklaarbare wijze doormidden gegaan..lees..kapotgetrokken zo lijkt het. En dan heb ik het over de sensor rechtsachter.
Iemand die mij dit verder uitleggen kan?

Alvast bedankt mannen...!!!

svaleras

Geplaatst door svaleras (100) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Driver21 (0), 15 jaar geleden

heb je dan ook geen GPS signaal? als je dat hebt zou je pijltje ook moeten bewegen...wielsensor heeft hij alleen nodig als je bv effe geen gps hebt dat je navi niet meteen stilvalt...
maar snelheidssignaal komt idd via je abs weet zo niet welke kant zou zomaar rechtsachter kunnen zijn...
waarschijnlijk brandt ook je abs lampje dan nu?

svaleras (100), 15 jaar geleden

Allereerst bedankt voor het meedenken!!
...GPS signaal is er wel, en deze neemt mij ook wel waar en de plek waar ik "sta"..alleen geeft de snelheidssensor volgens mij de daadwerkrlijke beweging door, maar als deze nul aangeeft, dan beweegt het pijltje ook niet lijkt me toch?
ABS lampje brandt ook idd, maar dat is logisch als de sensor doormidden is. Mijn vraag was dan ook of de ABS sensor misschien ook fungeert als de bewegingssensor (snelheidssensor) voor de navigatie??

Highway (145) PRO, 15 jaar geleden

Ja, bij de huidige auto's worden die wielsensoren gebruikt voor de snelheid.
Niet alleen voor het ABS maar ook voor navigatie,snelheidsmeter,kilometerteller,boordcomputer en tractie control. Wie weet ben ik er nog wel iets vergeten.

svaleras (100), 15 jaar geleden

Ok..dit wist ik dus niet. bedankt voor het antwoord, zal is kijken wat er gebeurt als ik het vervang. oplossing volgt moregen...hoop ik :-)

svaleras (100), 15 jaar geleden

Opgelost...was idd gewoon de abssensor linksvoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.