BMW 5-Serie: zekerin nr 14 bmw 525td E39, bj98 springt voordurend

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 525td

Bij een bmw 525td bj 98 springt voordurend zekering nr 14 (5A) motormanagement. Dit houd oa verband met het voorgloeilampje. De wagen viel plots stil. nieuwe zekering gestoken bleek ook de batterij vrijwel leeg te zijn. Batterij geladen en zekering vervangen en de wagen alsook het voorgloeilampje deed het weer. Enkel uren erna viel de wagen weer stil, nieuwe zekering gestoken. DIt maal deed het voertuig het weer maar slechts 10 miniuten en het voertuig viel stil. Sinds die tijd springt telkens de zekering wanneer je wil voorgloeien. (de motor draait rond)
(stekkers van op de brandstoftank onder de zetel reeds los gemaakt om te kijken of zich hier het probleem voer doet bleek niets uit te halen)
Wie kan raad geven aub
Bedankt alvast voor jullie reactie !!!
gr
Maarten

multiny

Geplaatst door multiny (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

320 (0), 17 jaar geleden

relais van de voorgloei-inrichting al nagezien?

multiny (0) PRO, 17 jaar geleden

zal ik ff nog nakijken, ik laat je iets weten. bedankt voor je reactie alvast !

multiny (0) PRO, 17 jaar geleden

probleem ontdekt . Flexibele stekker van de 3de injector maakte slecht kontakt en zat los. Stekker dus verder doorgeduwd (ding zit onder de kolector en kom je zeer slecht aan. Zekering nieuw gestoken en hield. Vervolgens sprong wel de doorschijnende mazoutleiding aan het koppelstuk naar de mazoutpomp.Deze heb ik vervangen zojuist en alles loopt als een klok.
Nogmaals bedankt voor je reactie !
groeten
Maarten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.