BMW 3-Serie: Zware bromgeluid

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 318i

Ik zit met een heel irritant probleem.

Als ik met mijn auto rond de 3000 tot 3500 toeren rij dan hoor ik een zware bromtoon. Met name op de snelweg is dit heel irritant omdat ik bij een snelheid van 120 tot 130 de radio heel hard moet zetten om niet gek te worden van het lawaai. Mijn garage heeft naar de uitlaat gekeken en volgens de monteur is er niks mis met de uitlaat. Tevens heb ik ook de fuseekogels en wiellagers gecontroleerd en ook die zijn in orde. Wel heb ik als test de beugel die na de katalysator zit verwijderd en toen werd het lawaai al wat minder. Toen ik de beugel weer terug had gezet werd de auto weer lawaaierig.

Wie o wie kan mij helpen, anders ben ik genoodzaakt om die auto weg te doen en dat wil eigenlijk niet. Het gaat om een bmw 318i bj 96 voorzien van climate control en cruisecontrol.

Bij voorbaat dank,

rn

Geplaatst door rn (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (370) PRO, 15 jaar geleden

zijn de motorsteunen ook gecontroleerd?
Komt de uitlaat niet tegen de wagenbodem of cardan als je erin zit?
Steunlager van de aandrijfas nog goed?

rn (0), 15 jaar geleden

Beste Hans,

Bedankt voor je reactie. De motorsteunen zijn inderdaad gecontroleerd en hij komt ook niet tegen de cadans. De andere opties zal ik vanmiddag met de monteur bekijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.