BMW e30 318is: zwavelgeur

Bouwjaar: 1990

hallo,
sinds enige tijd merk ik een zwavel geur na een vrij lange rit rijden op benzine. op LPG merk ik niets...
zou dit de katalysator zijn?
kan een katalysator btw zonder problemen eronder uit gehaald worden?

bedankt

swixx

Geplaatst door swixx (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Zwavelgeur, dit kan alleen uit de accu komen. Kijk of de bijvuldopjes niet lekken.mvg.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

spanning van de dynamo meten, moet bij draaiende motor tussen de 13.8 en 14.2 volt zijn. Is deze veel meer dan wordt de accu overladen en gaat gassen. Dit moet je meten als je net op pad gaat en na een lange autorit.

swixx (0), 18 jaar geleden

Volgens mijn garagist ligt het probleem bij de katalysator. Ik heb de laatste tijd benzine getankt van een ander tankstation. Benzine verschilt onderling altijd wat, en bij de nieuwe zal de katalysator niet zo goed omkunnen met de gassen. dit zou de oorzaak moeten zijn dat de katalysator een vreemde geur afscheidt.
toch bedankt allemaal.

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

Maar hoe kun je in gods naam de uilaat gassen inademen, dan klopt er iets niet. De uitlaat lekt ergens onder de interieur.Maar ik denk toch dat je de accu moet nakijken of er geen natte plekken bij de vuldopjes zijn.Kan ook dat de dynamo de accu overlaadt, in dit geval moet de overspanningsrelais ingrijpen en de toevoer tijdelijk afsluiten.Misschien werkt deze niet goed meer, ik denk maar met je mee, want benzine geeft geen zwavel geur dat doet diesel,snap je.Kijk vaak is het zo als men het probleem niet op kan oplossen dan proberen ze met een passende logische verklaring te komen om de de klant toch gerust te stellen,MVG.

swixx (0), 18 jaar geleden

ik merk de zwavelgeur natuurlijk als ik na een lange rit uitstap met draaiende motor... ik was dat even vergeten te vermelden. het valt ook op dat je de katalysator dan hevig hoort tikken van de warmte.
nadat ik nu een tijdje andere benzine heb getankt, merk ik die geur inderdaad ook niet meer. het zwavelgehalte in de nieuwe benzine zal lager zijn dus stoot de katalysator ook minder af...
volgens mij dan toch.

de accu is overigens helemaal gecontroleerd en is in orde

mr-moh (0) PRO, 18 jaar geleden

als dat werkelijk zo is wat jij zegt dat het uit de uitlaat komt, dan werkt de katalysator niet meer optimaal.Misschien werkt de lambdasonde niet goed meer, wegens vervuiling.Kijk las de KAT verstopt of flink vuil is,door veel korte ritten, dan gaat deze ook stinken, naar dat soort geuren.Laat de DME-kast eens uitlezen! Want kijk ik tank vaak bij verschillende pompen, nooit last van vreemde geuren gehad,MVG.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.