Buick Riviera 1965: remdrukverlies linksachter

Bouwjaar: 1965, Brandstof: LPG

Hallo

We hebben een buick riviera van 1965 (v8 ,425 ).
Nu hebben we linksachter remdrukverlies.
Vanalles geprobeerd.
Geen lucht in remleiding.
Remcilinder is niet kapot.
Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat hij alleen linksachter remdrukverlies heeft.
Groetjes jolanda

65riv

Geplaatst door 65riv , lid sinds 14 jaar geleden

9 Reacties

Hans4037 PRO, 14 jaar geleden

Is de binnendiameter van de remcilinder gelijk aan de rechtse .Remvoering verglaasd. Zit er ook een remslang tussen of enkel een leiding?

Hans

Mercury PRO, 14 jaar geleden

Is de leiding niet ergens op de achteras platgedrukt? Wil nogal eens gebeuren hier in dit achterlijke rotonde en drempelland. verder moet je bij ALLE bevestigingspunten van de remleiding aan het chassis, kijken of daar geen roest zit. Ik heb weleens meegemaakt dat daar zo'n kluitje uitgezette roest zat dat ie een remleiding dichtdrukte!! anders gewoon leiding gaan vervangen, remcilinders laten honen en nieuwe cupjes laten plaatsen, hoofdremcilinder even nalaten kijken. nieuwe remolie d'r in (en ook goed doorspoelen) wil ook wel eens helpen. Remolie heeft de vervelende neiging om water aan te trekken (het is ook geen remolie, maar remvloeistof) en water is niet goed samenpersbaar. je rem rechtsachter zit het verste van de rempot, dus daar heeft ie ook het meeste werk van om druk te zetten (en om te ontluchten/door te spoelen)
suc6
Peco Power
PS Wat voor kleur heeft de Buick ....GOUD???

65riv, 14 jaar geleden

Alvast bedankt voor de tips.
Trouwens de buick is wit.

Martin Akema, 14 jaar geleden

En remvloeistof DOT3 gebruiken!! DOT4 kan veel ellende geven.

Hans4040 PRO, 14 jaar geleden

[quote=Martin Akema]En remvloeistof DOT3 gebruiken!! DOT4 kan veel ellende geven.[/quote]
DOT 3 en DOT 4 kan gewoon gemengt worden.
het verschil zit in het kookpunt, meer niet.

Treb, 14 jaar geleden

Moi,
DOT 4 kan bij klassiekers problemen geven met (oude) rubber remslangen.
http://www.amt.nl/web/Vraagbaak/tonen-vr...
Groet,
Bert

Martin Akema, 14 jaar geleden

En met remcups e.d.

anoniem-1573996169, 14 jaar geleden

meestal staat er op het dekseltje van het potje wat erin moet,wodt deze leiding gesplits op het differentieel achter,of komen er van voren 2 leidingen naar achter,in dit geval dan moet je eens kijken ofdat blokje(verdeler) wat voor onder tegen de auto aanzit niet dicht zit ,dit blokje kun je opsporen door even de leidingen vanaf hoofdremcilinder te volgen

anoniem-1573996169, 14 jaar geleden

en wat ook kan zijn als jij een hoofdremcilinder hebt waaraan 2 leidingen zitten die naar achter gaan dus dat ze links en rechts gevoed worden door de hoofdremcilinder dat je hoofdremcilinder het begeven heeft,en een keer trommels van links naar rechts verwisselen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Buick Riviera of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.