Cadillac Seville: Piepen bij sturen

Bouwjaar: 1976, Motorcode: 5,7

Bij sturen bij stilstand of lage snelheid gaat er iets hard piepen. Het vreemde is dat dit alleen gebeurt als de motor warm is. Als alles koud is hoor je niets, ook niet als de pomp een behoorlijke druk moet leveren.
De snaren slippen niet! Vooral de afhankelijkheid van de temperatuur begrijp ik niet.

Iemand enig idee?

AJKamp

Geplaatst door AJKamp (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Cadillac Seville? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

ververs de olie eens van de stuurbekrachtiging en plaats er een filtertje tussen

http://link.marktplaats.nl/312895275

gr

Peco Power

AJKamp (0), 14 jaar geleden

Bedankt Peco,

Ik ben er nog niet aan toe gekomen om de olie te verversen, maar het lijkt me het proberen waard. Weet je of er nog op een speciale manier ontlucht moet worden of volstaat een paar keer heen en weer draaien van het stuur? Wat voor olie kan er in? De owners manual vermeldt GM Power Steering Fluid (GM-1050017). Is hier een algemeen, makkelijk verkrijgbaar alternatief voor?

M.vr.gr.

Albert-Jan

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

gewoon atf voor de versnellingsbak, automaatbakolie dus.

gewoon de oude olie er uitzuigen in de pot van de stuurbekrachtiging. met behulp van een injectiespuit en een slangetje of iets dergelijks. daarna het reservoir weer vullen met automaatbakolie (rood van kleur) vullen tot nivo auto starten en stuur heen en weer draaien. Daarna weer peilen en evt bijvullen. that 's all

gr

Peco Power

AJKamp (0), 14 jaar geleden

Dit weekend heb ik de olie, helder bruin en zo te zien niet verbrand of zichtbaar vervuild door slijpsel, vervangendoor ATF (spec. Dextron II). Er is helaas geen merkbaar verschil. Misschien moet ik er een andere pomp op zetten; de prijs van een gereviseerd exemplaar valt (in de VS) wel mee. Ik heb nog niet geprobeerd de pomp los te halen. Wel geprobeerd te kijken hoe hij bevestigd zit. Ik heb nog niet kunnen ondekken hoe de riem gespannen kan worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Seville of stel zelf een nieuwe vraag.