Cadillac fleetwood Brougham: rammelen

Bouwjaar: 1985

Deze auto rammelt bij alle vier de wielen (of in elk geval bij de voorwielen), maar alleen bij het rijden over klinkers etc. De vorige eigenaar had er ook al last van. Dacht eerst dat het de spaakwieldoppen waren, maar na verwijdering daarvan, bleef het rammelen. Rinkelen bijna. Bij de ANWB keuring konden ze ook niets vinden. Nergens onderaan bij de wielen zit volgens de ANWB speling in de ophanging of wat dan ook. Ook verder geen afwijkingen. Auto komt ook steeds door de APK.

Als ik tijdens rijden over klinkers afrem, lijkt het wel (sterk) te verminderen (maar is altijd lastig om gerammel aan je eigen auto tijdens het rijden te controleren; ik hoor het ook alleen met het raam open). Zou het iets met de remmen te maken kunnen hebben?

piet9017

Geplaatst door piet9017 , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

marcvan1 PRO, 19 jaar geleden

beste,het zijn wel degelijk de remblokken en zadels die rammelenkijk of alle anti rammel veren nog aanwezig zijn; monteer de originele remblokken en controleer de slijtage van de geleidepennen van het remzadelcontroleer ook de wiellagerspeling en kijk ook of er op de remschijf geen roestvorming aanwezig is: eventueel laten afslijpen; als het kan op de wagengroeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Cadillac Fleetwood of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.