Chevrolet US Trans Sport: afslaan na +- 20 min snelweg

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

hallo,
Mijn ts rijd prima. echter na +- 20 min 100 -120 gereden te hebben en bjiv. moeten remmen op een afslag zakt t toerental naar 0 even weer omhoog weer naar 0 en slaat af. Hij is wel direct weer te starten, maar zodra er weer geremd gaat worden slaat ie wederom af. Na een paar uur stil staan rijd ie weer normaal, totdat je weer snelwegkilometers maakt althans. Bij een rit binnendoor met continu remmen en optrekken geen problemen!

knip

Geplaatst door knip (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Lastig, maar omdat het samen methet remmen gebeurd, zou ik het zoeken in een vacuumprobleem. als je de auto in z'n vrij drukt bij het afrijden van de afslag en je remt dan af, blijft ie dan wel lopen??

gr

Peco Power

knip (0), 12 jaar geleden

Hoi peco,
Nee dan valt ie ook weg. twee maanden geleden nog egr vervangen omdat de computer aangaf dat ie stuk zou zijn, maar klachten zijn dus niet verholpen.
gr. barry

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

benzinedrukregelaar? start ie warm wel goed, of moet je ff doorstarten?

gr

peco

Art-52 (0), 12 jaar geleden

barry ,
heb dat zelfde probleem gehad met een ts en toen bleek dat de kabel van bobine naar verdelerkap niet helemaal o.k was , ik moet er wel bij zeggen dat hij toen stationair ook niet helemaal 100% liep ,maar startte in een keer en bij stadsverkeer ook geen probleem maar bij afritten sloeg motor af en startte dan ook weer direct.
misschien heb je hier wat aan.
groet frans

knip (0), 12 jaar geleden

Hi Peco en Frans, bedankt voor de tips zover.
Wanneer hij het afslaan weer vertoond, start hij meteen weer. Soms na een korter stuk rijden (zonder de genoemde afslaan problematiek) en hij bijvoorbeeld 5 min. stilstaat moet ik soms wel 2 of 3 keer starten.

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

nou, controleer dan eerst de benzinedrukregelaar, en Frans, no offense, maar de ts heeft 6 afzonderlijke bobines (3 dubbelen) en dus geen bobine kabel naar de verdelerkap, want die zit er niet op.... Bobinekoppen willen wel eens wat oxideren maar dan gaat ie op 5 poten lopen en gaat het motormanagement lampje knipperen, bij uitlezen krijg je dan misfire cil nr zoveel.
Gr
Peco Power

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

oh ja, pcv valve al gecheckt of vervangen? Auto uitgelezen? Met de foutcodes zou ik je een heel eind kunnen helpen. Deze auto's kun je heel goed uitlezen met zo'n goedkoop autoscan kastje, misschien dat iemand in je ongeving die heeft??

Gr
Peco

knip (0), 12 jaar geleden

Hi Peco,
Heb voor as maandag weer een afspraak staan bij garage v.d.lans in monster (amerikaanspecialist). De eerste keer hebben zij m uitgelezen. Hij gaf toen aan dat de egr censor vervangen moest worden. Dat is gedaan maar t probleem was er nog. Ook nu schijnt de computer dat aan te geven. Ze hebben daarna de censor losgekoppeld om te kijken of t probleem zich nog voor zou doen. En jawel hij doet t nog steeds. Warm start hij eigenlijk gewoon zoals het hoort hoor.
Jij vermoed dus dat t de benzinedrukregelaar of pcv valve zou moeten zijn?

groet barry

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

tsja, dat zijn vel voorkomende storingen met dit soort klachten tot gevolg , dusssss... maar probeer de foutcodes eens even op papier te krijgen en meldt ze hier, alhoewel vd lans zat kennis van usa auto's heeft en de transsport ook tig van heeft verkocht en in onderhoud.

gr

Peco Power

rondepon (0), 12 jaar geleden

lees dit eens over die egr

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

greetz ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.