Chevrolet US Trans Sport: Afslaan tijdens rijden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Hallo

Dit jaat heb ik een Trans sport gekocht en na een aantal maanden bleek dat de koppakking lekte
Dit is inmiddels vervangen en de motor draait goed.

MAar af en toe slaat de motor tijdens het rijden af. De motor is bij het stationair draaien continu aan het bijregelen. Ik zie dit aan het toerental. Vooral als hij in P staat dan is hij continu aan het gas bijgeven en weer niet . Daarna slaat hij af.
MAar het is vooral lastig tijdens het rijden als je moet stoppen of een rondtonde opgaat.
De boordcomputer geeft tijdens het stationair draaien 99 liter op 100 kilometer aan. Ook komt er water of vocht uit de uitlaat tijdens het wegrijden. Omdat de koppakking is vervangen en dus alles spanningloos is geweest dacht ik zlef om naar een dealer te gaan die hem kan aansluiten op een computer. Wie weet een bedrijf in groningen of drenthe en wie weet of dit probleem uberhaubt mbv een computer is op te lossen?

Oja de bekleding aan de bestuurderskant (vloer) wordt nat. Is dit een bekend probleem? Anders moet ik met een tuinslang kijken waar hij lekt........Dus hopelijk weet iemand of dit een trassport probleem is...

Alvast bedankt.

klaas boskers

Geplaatst door klaas boskers (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thebandit (0), 17 jaar geleden

misschien ergens een vacuumlekkage(slang los),doet dit probleem zich voor sinds de koppakking vernieuwd
is geweest,of deed ie het van tevoren ook al?
en wat de waterlekkage betreft,is er toevallig een nieuwe voorruit in gekomen of heeft ie schade gehad,want waterlekkage bj een trans sport komt eigenlijk nooit voor

jvr (0), 17 jaar geleden

Dat water/vocht komt er volgens mij alleen uit als de motor nog koud is. En het klopt dat hij 99 liter aangeeft als je stilstaat, ieg bij nieuwere modellen van Chrysler is dit in elk geval zo. Oudere modellen geven 0 aan bij stationair.

Je zou hem bij elke dealer uit kunnen laten lezen voor het motor probleem. Over lekkage, kijk goed of het van boven of onderaf komt! Het kan zijn dat je bodem beschadigd is geweest en dat er nu een gat in aan het roesten is (zelf gehad, geen Chevy). Als het echt van boven komt zul je moeten kijken waar het lekt met water. Het beste is dan denk ik even naar de Carglass oid om het raam er opnieuw in te laten zetten.

Gr,
Jvr

thebandit (0), 17 jaar geleden

het water/vocht uit de uitlaat bij het wegrijden komt omdat er tijdens het comprimeren(compressieslag) vocht ontstaat(daarom zit er op een compressor ook altijd een condens afdrijver),en als de motor op temperatuur is,kan er door de hoge motortemperatuur geen vocht meer ontstaan.
dat wat de boordcomputer aangeeft bij stationair draaien is een normaal gegeven bij de transsport,ik vermoed dat ze dit zo gedaan hebben omdat het alleen belangrijk is om te zien hoeveel de auto verbruikt als je de motor gaat belasten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.