Chevrolet US Astrovan: airco reinigen

Bouwjaar: 1989

Ik heb een paar weken geleden mijn airco gevuld met R12. Alle rubberringetjes vervangen en het systeem afgeperst met stikstof om te zien of alles dicht zat. Daarna afgevuld. Voordien zat er R416A op ( de vervanger van R12 ) Nu dus weer R12 omdat dit goedkoper en aanmerkelijk kouder is.

Nu is mijn pomp vastgelopen. Ik heb een vervangende pomp maar bij een aircobedrijf (stek) is mij verteld dat het systeem eerst gereinigd moet worden omdat er overal metaal/aluminium slijpsel in het gehele systeem zit. Het kostenplaatje was nogal flink ( 230 euro excl.) en advies was een nieuwe pomp + droog/condens pot ! al met al een dure grap.

Door een sleutelaar hobbyist is het reinigen mij aangeboden voor 40 euro (voor het reinigingsmiddel) 2ehands pomp voor 100 euro.
WAT IS WAAR EN VERSTANDIG TE DOEN ??????????

Alex216

Geplaatst door Alex216 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Astrovan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

andre347 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Alex het systeem zeker laten spoelen andres loopt je volgende pomp weer vast ook de filter/droger en expansieventiel vervangen

mvg. Andre

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Astrovan of stel zelf een nieuwe vraag.