Chevrolet US Astrovan: geen vermogen meer

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.3L

Ik heb hier een chevrolet astro van 1993 die compleet geen vermogen meer geeft.
hij haalt met moeite de 100km/h. Ook verbruikt hij 50% meer gas(rijdt voorlopig niet op benzine). Het is gebeurt na een backfire. Ondertussen heeft de garage al nieuwe bougies en bougieskabels gestoken(wat niks heeft opgelost). Nu zat ik te denken aan de MAP-sensor die mss beschadigt kan zijn door de backfire. Mijn vraag is of dit na te gaan is en wat er nog allemaal de oorzaak van kan zijn.

giovanni01

Geplaatst door giovanni01 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Astrovan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Blijft ie nu ook knallen? wss is er door de backfire iets goed mis in het inlaattraject, maar het kan ook zijn dat ie veel te veel gas krijgt en dat daardoor ook de backfire is ontstaan. Ga ermee naar een lpg specialist, die kunnen aan de co-waarde zien of ie redelijk goed staat en kunnen gelijk je gasdruk etc. goed afstellen.

giovanni01 (0), 16 jaar geleden

sinds de bougies en de bougiekabels zijn vervangen knalt ie niet meer(daarvoor durfde hij wel eens te knallen tussen het schakelen). Hij is al naar een gasspecialist geweest en die heeft de co afgesteld en alle leidingen die met het inlaatspruitstuk verbonden zijn nagekeken, maar hij verbruikt nog steeds veel(nu 22L daarvoor 16L per 100km)en heeft nog steeds geen vermogen. Ook is ie al naar de garage geweest waar ze het probleem niet echt konden vinden, ze hebben dan maar wat aan de co geprult maar dat heeft niets geholpen.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Compressie gemeten??

giovanni01 (0), 16 jaar geleden

nee dat nog niet, maar ik heb dan ook geen compressiemeter.
ik had ook iets over de mapsensor vermelt, is het mogelijk dat ie kapot is of heeft dat er niets meet te maken.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

zou je ook geen goede co waarden hebben volgens mij, sowieso met dit verbruik snap ik niet dat ze hem wel goed kunnen afstellen op co. Je benzinepomp is defect?? want anders kon je proberen wat ie deed op benzine.

giovanni01 (0), 16 jaar geleden

ik neem aan dat de co-waarde ok is. was er zelf niet bij toen de afstelling gebeurde. maar hij is onlangs nog naar de apk geweest en daar was de co blijkbaar in orde. Benzinepomp is idd defect wat anders wel interessant was geweest om te kunnen vergelijken.

in elk geval bedankt voor de reacties, mochten er nog oplossingen te binnen schieten dan hoor ik het graag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Astrovan of stel zelf een nieuwe vraag.