Chevrolet US Blazer: Automaat vraag 3 en Drive

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 4.3L

Niet echt een probleem....meer een vraag.....

Mijn Blazer uit '98 en 2ton op de teller is in heel goede staat.

In stadsverkeer en filerijden (100x optrekken en stoppen) rij ik altijd in 3 omdat mijn automaat in D steeds in z'n overdrive gaat, en dus alsmaar schakelt...

Op provinciale wegen en snelweg (boven de 80km/u) doe ik 'm altijd in D.

Is dit een vreemde rijstijl qua automaatgebruik? ik doe dit omdat het mij het gevoel geeft de automaat een langere levensduur te geven....
volgens een maat van me is dit onzin.....

Wat vinden jullie?

ford'65

Geplaatst door ford'65 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Blazer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan helemaal geen kwaad zoals jij dat doet, en het kan idd de levensduur van je bak verlengen. je overdrive is een uitschuivende as met vertanding (cookiecutter)
door veelvuldig in en uitschakelen wil deze vertanding wel scherp (dun) worden en draait ie op een bepaald moment er overheen. Je zult wel iets meer verbruik hebben, maar als je amerikaan rijdt, maakt dat toch al niet uit......;-)

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Blazer of stel zelf een nieuwe vraag.