Chevrolet US Silverado: Automaatbak probleem

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6,2 diesel zonder turbo

Wie weet er een oplossing voor mijn probleem?
Ik rij bedrijfsmatig sinds 8 jaar in een Chevrolet pickup 3500K Dually van 1991
De motor is een 6,2 ltr. diesel zonder turbo, auto is een 4x4.
Voor mij is dit min of meer een probleemloze auto geweest ,tot dat ik er twee weken geleden achter kwam dat de auto na ongeveer twee weken stilstand bijna niet meer achteruit wil.
Er ligt volgens mij een bak van het type: GM 4L80-E 4 traps plus lockupp onder.
Bij het inschakelen van de P naar de R voel je het bekende schokje dat ie ingeschakeld wordt, en vervolgens heeft ie de neiging om achter uit te rijden maar doet dat niet echt.
Op een geheel vlakke weg doet ie nog een klein beetje achteruit maar over een klein drempeltje komt ie niet meer.
Voorruit schakelt ie de eerste 2 tot 3 trappen goed maar hoe hoger hij schakelt hoe vager de overgang merkbaar is (met meer toeren dan normaal)
Ik heb de auto aan de kant gezet om verdere schade te voorkomen.
Kan iemand hier iets van zeggen aub
gr. wiebe

wiebe

Geplaatst door wiebe (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Silverado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Automaatbak olie op peil?, warm checken, stationair draaiend in park of neutral. wel moet ie alle versnellingen even gehad hebben eigenlijk. maar voordat je gaat rijden, check eerst even of er wel atf in de bak zit en of ie nog mooi rood is, is ie zwart en of erg donkerbruin en ruikt ie verbrand, dan is er wss wat in de bak aan de hand. is de olie nog redelijk rood (wat metaal/aluminiumslijpsel d'r in komt vaker voor, is niet ernstig) dan zou je nog kunnen overwegen om het filter te wisselen, dat wil ook nog wel eens problemen geven. Om je heen in friesland us-specialisten genoeg, doe daar ook eens wat navraag.

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

jip filter met olie vernieuwen

jeffie (0), 16 jaar geleden

je kan de automaat kan je laten uitlezen bij dealer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Silverado of stel zelf een nieuwe vraag.