Chevrolet US Trans Sport: Chevrolet Transport cruise control

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,4

Bij dit bericht heb ik ook meteen de oplossing gezet, leek me handig omdat ik nergens iets kon terugvinden over deze problemen.

Mijn cruise control leek op zich normaal te werken, maar wanneer je de verlichting aanschakelde (stadslicht of dimlicht maakte niet uit) dan viel de cruise control uit. Deze liet zich dan ook niet meer activeren, totdat je de verlichting weer uitschakelde.
Het leek een groot probleem maar de oorzaak bleek een zeer eenvoudige...
De cruisecontrol wordt gedeactiveerd wanneer je remt. Tijdens het achteruit parkeren zag ik toevallig in een winkelruit weerspiegelen dat als ik op mijn rem trapte één remlicht het niet deed, maar dat óók de gewone lichten gingen meebranden!
Voor deze verlichting wordt een duplolamp gebruikt en van de lamp die het nog wel deed bleek de gloeidraad van het remlicht in de lamp sluiting te maken met de gloeidraad van het gewone licht. Dus als ik het stads of dimlicht aanzette ging ook het remlicht meebranden.
Dat veroorzaakte ook het uitschakelen van de cruisecontrol, immers, die dacht dat er op de rem werd getrapt zodra je verlichting aanschakelde...

Nieuwe lampjes erin en probleem opgelost.

ericm2912

Geplaatst door ericm2912 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Erik,
Dank voor je bijdrage, voor de Chevrolet Transsport is er ook een speciale Hyves http://chevytranssport.hyves.nl/ kun je ook mooi deze tip even kwijt.

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.