Chevrolet US Chevy Van: Chevy van 6.5d slaat steeds spontaan af

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6.5

Ik heb een Chevy Van diesel uit 1995 waarvan de motor steeds spontaan afslaat.
Hoe langer ik er mee rij, hoe vaker die afslaat.
Ik zet de auto dan al rijdend meteen in zn "N" stand en kan hm dan meteen weer starten en weer door rijden, gelukkig dat ie dan weer start, maar het is wel uitermate vervelend dat dit op een ritje van 25km zo'n 5 a 6 keer gebeurd.
De auto is net terug uit de garage, heeft een gereviseerde automatenbak gekregen.
Is er iemand bekend met dit probleem.

Davedauwerse

Geplaatst door Davedauwerse (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevy Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk is er met de uit/inbouw van de bak iets niet helemaal goedgegaan, het kan ofwel een beknelde leiding zijn of een beschadigde draad (sluiting) er kan wat vacuum niet goed aangesloten zitten.
Dit is gewoon een gevalletje garantiewerk ivm niet goed afleveren na reparatie. Gewoon ff terug naar de Garage.

Davedauwerse (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reaktie, nu het volgende.
Ik was op het internet aan het zoeken naar een dieselspecialist en kwam uit bij harry banis, wij daarheen in almere, nou... die hadden geen werkplaats maar wel in bussum, dus wij naar bussum, een kleine 25km verder.
Ongeveer 5 km voor bussum hoorde we een ENORME klap, het zelfde als een handgeschakelde auto uit de versnelling schiet, ik schrok me rot, ik zette de auto in zn "N" stand en weer in de "D" stand waarna ik weer verder kon rijden.... jaaa, ± 500 meter daarna kwam ik niet meer voor uit, niet in de "D" stand 1,2 of wat dan ook, (paniek) ik stond voor een stoplicht, het bleek dat de auto nog wel goed reageerde in zn achter uit, ik heb de auto achter uit de berm in kunnen parkeren en op de wegenwacht gewacht, het alles heeft 3 uur geduurd en de auto is nu met een bergings bedrijf terug naar willem usa cars in lopik, ik heb een 1/2 jaar garantie op de bak die net gereviseerd was (twee dagen geleden de auto weer opgehaald), dus nu maar weer afwachten wat er gaat gebeuren.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

wss is er een remband losgeschoten.
greetz
Peter

Davedauwerse (0), 16 jaar geleden

nou, de auto is weer terug, de bak is opnieuw gereviseerd, maar slaat nog steeds spontaan af.
Hoe meer ik rijd, en hoe langer ik rijd hoe meer die afslaat, ik kan dan bijna geen gas meer geven, dan slaat ie af.
Ik kan wel als ie is afgeslagen meteen weer starten, maar dat gaat ook steeds moeizamer, en kan dan maar een klein stukje rijden, maar slaat dan weer af.
Ze zouden in de garage de brandstofpomp hebben gecontroleerd en alles wat met het diesel systeem te maken heeft, maar kunnen niets vinden, ze hebben alles doorgemeten en een computer aan de chevy gehangen, maar kunnen niets vinden.
Nu denken ze dat er nog een startonderbreker in zit van een oud alarm dat problemen veroorzaakt, maar daar hebben ze geen verstand van, ik al helemaal niet.
Alleen als de auto koud is rijd ie goed,
Nu las ik eens op een ander forum iets gelijks als mijn probleem, daar hadden ze het over een "fuel solenoid driver", die persoon heeft in een garage dit onder deel laten verplaatsen zodat het meer rijwind kreeg omdat de voornaamste reden oververhitting bleek te zijn, en zijn problemen zijn over.
weet iemand wat een "fuel solenoid driver" is en waar dat zit, en is dit makkelijk te verplaatsen, ik begin nu behoorlijk radeloos te worden.
Ik heb 6 maanden garantie op de versnellingbak, en ben bang dat het probleem niet 1,2,3 opgelost is en ik dat straks uit de garantieperiode ben en dan zul je zien dat de bak weer stuk gaat en ik zelf met een hoop kosten opgezadeld kom te zitten.
HELP!!!!, ik weet het niet meer.

Davedauwerse (0), 16 jaar geleden

we hebben via willem usa cars een FSD kunnen bestellen in Amerika, die is er gisterenavond ingezet, laten we hopen dat het verhaal nu eindelijk een einde krijgt anders weten we het met z'n allen niet meer.

Pikey (0) PRO, 14 jaar geleden

Is van deze auto de oplossing nog gevonden?

Ik heb dezelfde staan met dit probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevy Van of stel zelf een nieuwe vraag.