Chevrolet US Trans Sport: code p1402

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

naast de code p0135 is er nu ook de code p1402 bij gekomen . zijn dit apk afkeur punten??? (wat is dat toch makkelijk zo'n uitleesapparaatje)

greetz ron

rondepon

Geplaatst door rondepon (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

hanz (0), 13 jaar geleden

Ron,
Het lijkt erop dat er iets mis is met de verbranding. Tenminste, de computer ziet bijzondere waarden. Die 0135 staat voor defecte of verbrande lambdasonde (voorste) en die 1402 geeft aan dat er iets met je EGR klep aan de hand is: te ver open of teveel dicht. Als ik jou was ging ik die EGR klep eerst even spoelen met van die carburateur reiniger : ding eraf halen en volspuiten met dat spul. Staan wel filmpjes op youtube: typ maar es in "Trouble Code P0404 EGR Cleaning"
Jouw vraag: als die EGR klept niet (meer) goed werkt heeft dat invloed op CO, HC en NOx gehaltes en zou kunnen leiden tot afkeuring. Van hieruit kun je niet zien hoeveel overschrijding er is.

Stuur maar een pm als je een klep nodig hebt ( dezelfde als in het filmpje)

grt.hans

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

HOI Ron, egr kan idd tot apk afkeur leiden, maar gewoon resetten voor de deur, als er geen motormanagement brand en de waardes kloppen is er niks aan de hand......
voor een klep weet je het adres wel dacht ik...

gr

Peco Power

rondepon (0), 13 jaar geleden

egr klep er uit gehad (kl*te werkje) en werkte normaal getest door er stroom op te zetten . ook de waardes volgens hynesboek kloppen ,zowel op de klep zelf als de stekker. een vreemd iets.

maar idd ffkes resetten voor de deur .

gr. ron

tewa (0), 12 jaar geleden

Hello heren zijn er goedkopere adressen in ned.. voor lambda sonde voor mijn chevrolet transport ..parts centrum r,dam is stevig duur .. vr grt Tewa..

hanz (0), 12 jaar geleden

ik stuur je wel een pm

tewa (0), 12 jaar geleden

giga dank Hans v..aangenaam andreas..grt en een fijne dag vandaag ...;p

rondepon (0), 12 jaar geleden

hanz .... mij ook maar die pm ??

gr.ron

hanz (0), 12 jaar geleden

tuurlijk ;-)

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit topic heeft zo langzamerhand de vorm van een vragen om onderdelen topic aangenomen.... dus... tenzij Ron of 1 van de andere heren nog iets zinnigs heeft toe te voegen... gaat ie op slot.
Moet ie wer open, PM mij dan maar even met de reden

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.