Chevrolet US 0: e150 ecoline word warm

Bouwjaar: 1992, Brandstof: LPG, Motorcode: v8 5.7

hoi wie kan me helpen met het volgende probleem
ik heb een e 150 op gas al na en minuut of 10 word hij tewarm en moet ik hem aan de kant zetten ik heb de radiator dop vervangen en nu is het iets minder ik heb ook de termostaat vervangen voor een die bij 74c open gaat in plaats van 92( deze ging na testen maar voor de helft open )maar geen verschil als ik aan de slangen voel worden deze niet erg hard dus een koppaking lijkt mij niet hij verliest geen water of olie er zit ook geen water bij de olie of andersom als ik de motor uit doe hoor ik hem na borrelen in de overloop tank het lijkt er dus op dat hij echt wel tewarm wordt en dat het niet de temparatuur meter is ik heb de temparatuur in de radiateur gemeten en die is rond de 90 c als de meter onder het midden staat dus als hij naar het roode gaat zal het over de 100 c gaan nu zat ik te denken aan de water pomp maar dit heb ik nog nooit kapot gehad kan het zijn dat de as wel draait maar de schoepen niet

als iemand het weet hoor ik het graag

mvg dirk

als iemand een werkplaats handboek heeft hoor ik het graag
alle info is welkom

ambu

Geplaatst door ambu (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

omega8258 (0), 17 jaar geleden

dat kan zeker een mogelijke oorzaak van je probleem zijn. Als de wagen koud is laat hem dan eens draaien, kijk in je expantievat of je ook een retour van de koelvloeistof hebt. Heb je die niet dan is je waterpomp de oorzaak.

ambu (0), 17 jaar geleden

het probleem is dat ik geen expantievat heb maar een overloop tankje
maar als ik de dop van de radiateur afhaald met koude motor zie ik geen beweging van het water nu laat ik de motor warm draaien een minuut of 15 en dan is er nog geen beweging maar het water is wel +/- 90 graden en de kachel doet het wel ik weet niet of je daar de pomp voor nodig heb

mvg dirk

omega8258 (0), 17 jaar geleden

de thermostaat heb je al vervangen, dan gok ik toch op een slechte waterpomp...

Je kan wel je koelsysteem eens doorspoelen en dan weet je zeker dat er geen vorstoppingen zijn waardoor het water niet kan circuleren!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US 0 of stel zelf een nieuwe vraag.