Chevrolet US C1500: gieren van bak of cardan

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5,7/v8

Hi,
ik rij probleemloos met een pickup automaat.Echter de laatste dagen hoor ik soms(bij weinig gas en lage snelheid)wat gieren.Als ik het gas loslaat is het weg.Als ik op snelheid ben ook,of hoor ik het niet meer door omgevingslawaai.
Ik heb gekeken of er genoeg olie in het cardan zit, maar dat is ok.
Kom ik dan automatisch bij de bak uit en moet ik grijze haren krijgen? Oliepeil is ok,warm en draaiend gechekt.Wel heb ik van de zomer de olie bijgevuld( 2 ltr) met een soort wat achteraf "een leek "mij aanraadde.

Ideeen of ervaringen zijn welkom.

ui ter Aard

Geplaatst door ui ter Aard (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US C1500? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

thebandit (0), 17 jaar geleden

is het gieren hoorbaar in dezelfde versnelling,of maakt het niet uit in welke versnelling de auto rijdt,als je het gieren hoort?

ui ter Aard (0), 17 jaar geleden

hi bandit,
ik zou haast zeggen alleen zijn eerste versnelling.Als het in andere ook zou zijn,dan is het minder hoorbaar in ieder geval.Het is echt lastig te horen.Maar in zijn eerste is het dus zeker en goed hoorbaar.
Maar waar denk je aan .....?
gr. .....ui.

ui ter Aard (0), 17 jaar geleden

nee,toch niet. In zijn eerste trap hoor ik hem duidelijk,in zijn tweede wordt het geleidelijk minder en in zijn derde sterft 'ie weg.
Wel is het zo dat de auto warm moet zijn,want koud hoor je het niet.
Is de olie trouwens echt zo belangerijk.Ik heb er nml maar wat ingegooid.Gewoon automatische transmissie olie.Ik meen dat op de fles niet specifiek mijn auto werd genoemd ofzo.Wel ford usa meen ik.Het was in ieder geval een rood flesje van een automaterialenhandel.

groets, ui....

thebandit (0), 17 jaar geleden

ik denk dat je het beste toch een keer naar een werkplaats moet rijden waar ze je auto op bokken zetten en de auto laten rijden,dan kun je het beste horen waar het geluid vandaan komt,dat is op dit moment eigenlijk de enige oplossing die ik kan geven.
succes

ui ter Aard (0), 17 jaar geleden

was er al bang voor. Ga dat maar eens doen, denk ik.Bedankt voor het meedenken,bandit.
gr....ui

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US C1500 of stel zelf een nieuwe vraag.