Chevrolet US Trans Sport: gierend geluid

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Tijdens rijden heb ik gierend geluid onder de auto vandaan .waar ik bang voor was is denk ik werkelijkheid :-( het komt uit de versnellingsbak.
Het geluid gaat met de snelheid mee en word dus ook minder bij snelheid vermindering .
Heeft ook niks met motortoerental te maken .want geluid valt niet terug bij schakelen of in zijn vrij zetten tijdens rijden.
Ik heb het thuis gecontroleerd door de auto op een paar krikken te zetten en dan in zijn versnelling laten draaien ,het komt uit de versnellingsbak en het zijn niet de assen .

Gaat me vast weer een paar knaken kosten ben ik bang, en zo ja is het de auto nog waard om dat te laten doen dan.

groetjes Ron

rondepon

Geplaatst door rondepon , lid sinds 15 jaar geleden

7 Reacties

Mercury PRO, 9 jaar geleden

Ron, je zou nog ff de bakolie kunnen opvangen en in de carterpan kijken.... transmissie olie ooit wel eens ververst? maar ben bang voor een kapot differentieel....

gr

Peco Power

rondepon, 9 jaar geleden

hoi peter

bakolie is vervangen bij aankoop ongeveer 35.000 kilometer geleden .ik ben ook bang voor het differentieel .
schakelen gaat gewoon soepel .
wat opvalt is dat als ik een bocht naar links maak dat het geluid iets minder word .
gaat een differentieel makkelijk kapot ?

gr ron

Mercury PRO, 9 jaar geleden

had nog nooit 1 gehad tot voor een maand terug, deze maakte trouwens weinig lawaai, maar wil na stilstand niet weer van de plek, moet ie eerst uit en dan weer starten... zakt de olie onderin en het slijpsel uit de zeef en dan zet ie weer genoeg druk om wel te rijden....

gr Peco

R_Bakker PRO, 9 jaar geleden

Geen wiellager kapot dat veranderd als bochten van links naar rechts maak??

Mercury PRO, 9 jaar geleden

dat wiellager had goed gekund, ware het niet dat Rondepon net z'n auto voor de apk heeft gehad, en er wel een draagarmrubber ruim was, maar geen wiellager......ben bang dat het toch echt in de bak zit...

rondepon, 9 jaar geleden

ik ga toch maar eens kijken of er vreemde dingen te zien zijn ,dus zoveel mogelijk olie eruit en de pan eraf .en nu ook nog een rubbertje vervangen ......

rondepon, 9 jaar geleden

probleem voor mij opgelost .... vandaag maar een andere TS gekocht ,was bijna net zoveel geld als laten maken .en dan nog bijna 3 jaar jonger.

bedankt voor de adviezen en tips

gr.ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.