Chevrolet US Trans Sport: lager in de motor kapot

Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4

Afgelopen weekend ging plotseling mijn olielampje branden van de auto en gaf de motor een tikkend geluid. We kwamen net van de snelweg af en konden na 1 km veilig stoppen. Ik heb de olie aangevuld, maar na een klein stukje rijden sloeg de auto uit. Daarna de ANWB gebeld die de auto thuis heeft gebracht. Nu wil de auto helemaal niet meer starten.

Vandaag ben ik bij een garage geweest die bekend is met Amerikanen. Volgens hem werken de lagers niet meer, vooral omdat de de motor niet meer wil starten. Dit schijnt niet vaak te gebeuren bij deze Amerikaan, tenminste hij heeft dit nog niet eerder gehad.

Zijn adviezen die hij gaf:
- deze auto afschrijven of
- er een 2de handse motor in laten zetten (rond de 3000 euro) of
- alles laten reviseren (nog duurder)

De laatste 2 opties zijn dusdanig prijzig dat ik waarschijnlijk net zo goed een andere aan kan schaffen.

Wat is jullie ervaring met zo'n probleem.

Douwe_Chevy

Geplaatst door Douwe_Chevy , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

Mercury PRO, 7 jaar geleden

bij het rijden zonder oliedruk ontstaat er motorschade....nu begrijp ik niet wat je precies bedoelt, maar het niet willen stoppen is waarschijnlijk niet willen starten.... mijn ervaring bij zonder oliedruk rijden met deze motor is dat de klepveren breken...vandaar het getik...maar als dat gebeurd is het vaak ook einde motor.... bij het uitlezen zie je vaakl heel veel misfires bij bepaalde cilinders.... als je het voorste kleppendeksel (die van de even cilinders) verwijdert kun je in elk geval zien of er een klepveer gebroken is....

je hebt geen bouwjaar en km stand er bij gezet, maar een andere motor of een revisie is bij deze autos bijna altijd een economisch total loss.....ze kosten rijdend al weinig....

suc6

peco power

Douwe_Chevy, 7 jaar geleden

Zelf ben ik helaas niet zo technisch, dus ga ik uit van de kennis van de specialist. Volgens hem waren de lagers als het ware samengekrompen. Doordat de motor niet meer wilde starten, moest het volgens hem hieraan liggen.

Aangezien de auto niet helemaal vol olie zat (ik had toen het olielampje ging branden er 2,5 ltr bijgegoten en dan was de oliepeil weer op zijn maximum) ligt het niet alleen aan de kleppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.