Chevrolet US Trans Sport: motor stottert,en slaat staionair na +/_ 20sec af.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.4

Hallo, volgend probleempje;bij het accelereren loopt de motor goed,als je dan op snelheid bent begint hij te stotteren,net alsof de toerenbergenzer erop gaat.Hij doet het niet altijd en tussen de 70 en 120 soms niet.Ook begint de motor te "halen" tussen de 300 en 900 toeren als hij een 20 seconden stationair loopt,daarna,na een paar "halen" slaat hij af.
Ik denk zelf de TPS of de MAF??Is dat te testen,ik heb hier nog een TS staan dus eventueel wisselen van de TPS of MAF zou mogelijk zijn.

Jeroen

ps ik moet er nog even bijvertellen dat waarschijnlijk een uitlaatpakking of spruitstuk lekt als hij koud is,warm niet meer.

sleen42

Geplaatst door sleen42 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Lek in de uitlaat (ook al hoor je hem niet meer) KAN het signaal van de lambdasonde beinvloeden. Dan wordt het mengsel te rijk.
Hoe is je benzineverbruik nu? Gelijk of hoger?

Anders denk ik MAF, gezien het stotteren bij constante snelheden.

sleen42 (0), 12 jaar geleden

Hallo,over het verbruik kan ik weinig zeggen,ik heb hem net gekocht met defecte bak.Uitlaat op zich lekt niet,maar ik denk het spruitstuk(kun je zo mooi bij komen om te kijken!).Ohja,als de motor nog redelijk koud is doet hij het niet of minder.Ik ga wel even wat proberen met de MAF,uitlezen is natuurlijk het beste(Ik weet het Peco)maar ik kan sneller hier thuis wat proberen voor ik naar een garage ga die hem ook goed uit kunnen lezen.Dacht er aan om zelf een obdII te kopen want echt duur zijn ze niet.Op marktplaats kosten ze 52 euro,maar of die ook alles uitlezen daaar heb ik geen verstand van.
Als hij te rijk mengsel zou geven dan loopt hij toch anders,dit is echt missen van ontsteking.

Jeroen

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Hier is toch iets mis met je luchtverhouding, maar had laats 1 met een stappenmotortje in de war, en die liep ook zo verkeerd dat ie zelfs op gas niet door de apk kwam...... dus het halen van 300 tot 900 lijkt mij ook een verkeerd stappenmotortje toe.........

gr

Peco Power.
en ja, daar kun je een us car goed mee uitlezen met zo'n el cheapo kastje.....

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Lang stil gestaan? Brandstoftekort?

sleen42 (0), 12 jaar geleden

Nou dan ga ik in iedergeval zo'n kastje aanschaffen,ik denk de duurdere van 120 euro want daar kun je volgens mij meer mee.Oa rijdend aflezen van verschillende waardes.
Nee, wagen heeft gewoon in de staad rondgereden met defecte bak.En het stotteren is zo te voelen geen brandstof gebrek,want daar zijn de schokken te heftig voor.Het voelt echt alsof hij op de begrenzer gaat,dus of de ontsteking wegvalt.Stappenmoter?Waar vind ik die of is dat de MAP?(haynes is Engels en helaas geen NL):-)

Jeroen

sleen42 (0), 12 jaar geleden

Even Haynes erbij en volgens mij is dat de TPS.

Jeroen

sleen42 (0), 12 jaar geleden

Hallo, uitlezen geeft de volgende foutcodes

P0135 B1 S1 lambdasonde

P0336 G28 krukassensor ontbrekende tand

auto houd nog steeds soms in als hij op temp is en je een constante snelheid aan probeert te houden.
Wat me opviel was dat bij het stotteren ook de naald van de toerenteller weg wil vallen,dus echt een stroomonderbreking??

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.