Chevrolet US Chevy Van: niet uit z'n "P"stand te krijgen

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 6.5 ltr

Heb ik afgelopen vrijdag een starcraft 6.5 diesel uit 1995 gekocht, en ik heb alleen maar problemen met de auto.
Nu weer dat als de auto een iets warm is dan lijkt ie wel te gaan slippen, hoe warmer die wordt hoe meer problemen die gaat geven, zover zelfs dat ie niet meer voor of achteruit gaat, niet in welke stand dan ook, als ik dan de auto in z'n "P" stand zet krijg je h'n er niet meer uit, na een tijdje morrelen en de auto in z'n "P" stand te hebben heen en weer geduwd en "potje roeren" met de versnellings handel komt ie uit z'n "P" stand en kan ik de auto weer eventjes rijden.
Nu laat ik mij vertellen dat het wel eens aan de transmissie olie en filter kan liggen, en dat ik die moet laten vervangen, klopt dat? kan iemad dit beamen?, maar waarom blokkeerd mijn versnellingshendel? is dit ook het gevolg hiervan? of is het iets electronisch?

alvast hartelijk dank voor jullie mogelijke reakties, Dave

Davedauwerse

Geplaatst door Davedauwerse (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Chevy Van? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Je weet toch wel dat je op het rempedaal moet trappen als je de selectorhandel uit de P stand wil halen.

Hans

Davedauwerse (0), 16 jaar geleden

Dat weet ik hans het is niet de 1ste x dat ik zo'n auto heb , maar zit nu wel met mijn handen in het haar

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Oke ,je zou niet de eerste zijn die door onwetendheid deze problemen heeft.

Branden de remlichten wel als je hem niet uit zijn P krijgt. Het zou ook kunnen dat het mechanisch gaat door middel van een kabeltje dat daar iets mis mee is.

Hans

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Draait de bevestiging om de stuurkolom wel goed mee, dat wil heel vaak problemen geven, als de stang die daar aan zit verbogen is , dan krijg je ook dit soort problemen, missschien dat ie daardoor in de verkeerde versnelling staat en daarom zo heet wordt, wat is de kleur van de bakolie, is het goed op peil? Zit er een extra oliekoeler voor de bak op en zit daar geen leiding van dicht? en als je hem net gekocht hebt, particulier of van een handelaar? en heb je niet proefgereden?

Davedauwerse (0), 16 jaar geleden

we hebben hem van een handelaar gekocht , en ja we hebben een proefrit gereden toen was er niks aan de hand , heb de handelaar gesproken en die zegt dat ik het transmission filter moet vervangen .
De olie is geelachtig van kleur .Ga vandaag het filter vervangen en er nieuwe olie in doen en dan zie ik wel wat er gebeurd .Ben het vertrouwen in de handelaar kwijt want ik moet het maar oplossen het enige wat hij doet is advies geven.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

geelachtig lijkt mij niet goed, da's motorolie en geen automaatbakolie, je hebt al eerder chevyvans gehad zeg je, maar peil je wel de goede peilstok, niet die van de motorolie? Bakolie moet bloedrood zijn, of iets bruin van kleur als het al ouder is. zwart is niet echt goed en meestal zitten er wat aluminium deeltjes in. Gekocht zonder garantie? Filter wil wel eens problems geven,maar meestal schakelt ie dan niet naar z'n 2 of heel moeilijk. Wil vaak wel uit z'n park. Check toch even als ie op de brug staat de bediening van de bak (stangenstelsel, miss dat er wat verkeerd zit, krom is of uitgesleten. DE bediening moet je van binnenuit kunnen zien als je de binnenste motorcover d'r afhaalt. En je hebt uitvoeringen met een elektrische kickdown, is die niet verkeerd aangesloten, zodat ie constant stroom krijgt en constant wil terugschakelen? IK heb dat zelf ooit eens bij de hand gehad met een ixtasa camper (ook chevrolet)
Suc6
Peter.

Davedauwerse (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat we er uit zijn, we hebben "****USA Cars" uit lopik erbij gehaald en de heeft de auto geinspecteerd.
De bak is kapot en de transmissieolie vebrand, die is geel van kleur als de motor koud is, en als je de motor warm laat draaien dan is de olie zwart, motorolie konden we niet checken, die was zo laag dat de pijlstok net kiele kiele nat was van de olie, daar hebben we wel 3 ltr bij gegooit.
Hij denk ook dat de versnellingshendel kapot is en daarom niet uit z'n "P" stand wil komen, al met al een verrassende schade van €3500,=.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Almere => Lopik??? wat een afstand, zit er niet dichter bij je in de buurt een usa specialist, (ik weet wel zeker dat er een sloper en specialist op nog geen 50 kilometer van Almere zit). maar goed. Vervelende zaak dit, en wat had de handelaar hier op te zeggen???

Davedauwerse (0), 16 jaar geleden

die ontkent aan alle kanten, maar ik heb de chevy als particulier van een bedrijf gekocht (althans dat staat op de faktuur), hij zegt dat ie h'm particulier heeft verkocht, maar ik heb hier de tegenovergestelde bewijzen, en maak recht van mijn consumentenrecht.
Heb nu een advokaat in de hand genomen, hij krijgt 4 dagen om m'n geld terug te geven anders stappen we naar de rechter, en krijgt ie ook de kosten voor verzekering, wegenbelasting, onderzoekskosten van willem usa cars
, en brandstof kosten die ik heb moeten maken voor al die ritjes naar almen vanuit almere, voor z'n kiezen zolang de auto bij mij voor de deur staat.

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

topic gesloten ivm het afdwalen van het onderwerp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Chevy Van of stel zelf een nieuwe vraag.