Chevrolet US Caprice: Ruitenwisser veerspanning

Bouwjaar: 1984

Hoi allemaal,

Iemand enig idee hoe ik de veren van de ruitenwissers kan vervangen en of de veerspanning verhogen? De veren worden slap en daardoor klapperen de ruitenwissers. De bladen zijn wel goed.

Of zijn er alternatieven?

Thanks

Paul

ted11288

Geplaatst door ted11288 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Caprice? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Door het lange stuk van de arm vlak bij het scharnierpunt ietsje te verbuigen in de richting van de ruit verhoog je de spanning.

Als je de afstand tussen de bevestigingspunten vergroot, vergroot je ook de veerspanning. Pas op als je de veer zoveel uittrekt dat hij niet meer terug keert in zijn oude stand.

Je kan de veerspanning ook verhogen door aan de korte kant 1 winding er af te knippen en daarna de volgende winding zodanig verbuigen dat je er een nieuw bevestiging aan gemaakt hebt..

P.S. Meestal zal de wisser onvoldoende aandrukken doordat het scharnierpunt zwaar gaat, of dat de roest of vuil een soort aanslag van oxidatie heeft gemaakt. Dus, eerst arm eraf halen en controleren of er voldoende beweging mogelijk is en of het scharnier niet zwaar gaat.

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij amerikanen werkt alles iets minder precies goed dan "wij"gewend zijn van de europese auto's... verlichting is veel flauwer, wegligging en stuurgevoel is heel anders, en ook de ruitewissers werken minder goed (wij rijden ook een 30 km per uur sneller op de "highway"..... dat is de charme van amerikaan rijden.... ik zou een set nieuwe bestellen (ook de armen dus) als de trucjes van cor niet werken... (het afknippen zou ik ff niet doen, want een nieuw oogje d'r aan buigen... dat kun je vergeten.........)

gr

Peco Power

ted11288 (0), 12 jaar geleden

Mannen bedankt!

Heb nog even naar de veer gekeken maar daar ga ik me niet aan wagen, is stug spul.. En de scharnieren lopen zeer soepel.
Nog een vraag, is de arm zelf makkelijk te vervangen? Ik zie zo snel niet hoe de arm te verwisselen.

Groeten
Paul

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

ruitenwissers kopen met een spoilertje erop,die worden door de wind tegen je raam gedrukt.en laat de arm zonder ruitenwisser eraan, niet op je raam slaan dan zit er een barst in je raam

ted11288 (0), 12 jaar geleden

Hoi Robby

Helaas zal dat weinig uitmaken, zelfs in stilstand wissen ze niet goed, ik bestel nieuwe armen.
Dat zal het vast oplossen. Jammer dat er geen losse veren te koop zijn. Zal wel even duren, ik houd jullie op de hoogte.

harnak (0), 12 jaar geleden

stand van de bladen op de raam aanpassen.

ted11288 (0), 12 jaar geleden

Heeft even geduurd, Nieuwe armen doen wonderen,
Wist strak en geluidloos.. Dit was dus de oplossing...

Bedankt voor tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Caprice of stel zelf een nieuwe vraag.