Chevrolet US Trans Sport: slijtage remschijven

Bouwjaar: 2003, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.4 V6

Wat mag de "wear" zijn van de remschijven van een Trans Sport? Heb nog geen service manual want ik heb nog geen Trans Sport ;) Nu heb ik er eentje op het oog maar daar is wel het 1 en ander mis, onder andere de remschijven (denk ik). Ik schat de diepte van de slijtage op de schijven op ongeveer 3 a 4 mm. Of ze krom zijn weet ik niet, maandag ga ik er mee rijden. Ook zie ik erg Trans Sports met condens achter de koplampen. Is dit erg of gewoon een teken van weinig gebruik?

Alvast dank. Groeten,....

saffi

Geplaatst door saffi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

IK heb geen condens achter de lampen, en de ts" en die ik ken (en dat zijn er vaak meer dan me lief zijn) heb ik er ook geen ervaring mee.
Toch even een algemene waarschuwing.... een TS met slechte remschijven en dus schijnbaar slecht onderhoud..... daar komt vaak meer bij los dan alleen ff de remmerij vervangen....., want ga er maar vanuit dat de klauwen vast zitten, motor en bakolie zal ook wel niet veel aangedaan zijn (net als de remvloeistof) bougies en kabels.... ook altijd een leuk klusje. en zo vast nog wel meer....

een gewaarschuwd mens.......

en anders zul je hier waarschijnlijk een stamgast worden....

gr

Peco Power

saffi (0), 14 jaar geleden

De koppen zijn onlangs geheel vervangen, motor en bakolie zien (en ruiken) goed, vandaar dat ik misschien toch verder wil met deze TS. Het is wel een ragbak (geweest) denk ik. Was van een pakket post dienst zag ik. Tja, als de prijs goed is dan wil ik het avontuur eventueel wel aan. Ik ben met alle exemplaren die ik gezien heb "banger" voor het motorisch gedeelte. Maar ik kan pas beter beoordelen bij een proefrit. Ondertussen zal ik proberen de "max wear" van de schijven te achterhalen en hier posten.

Hans4040 (290) PRO, 14 jaar geleden

Ø 278 mm, Remschijfdikte 32,2 mm, Minimale dikte (mm) 30,7 mm, Remschijftype geventileerd, Aantal gaten 5
Inbouwplaats vooras
Gebruikersnr.: 432110
411133


Ø 278 mm, Remschijfdikte 11,0 mm, Minimale dikte (mm) 9 mm, Remschijftype Massief, Aantal gaten 5
Inbouwplaats achteras
Gebruikersnr.: 411133

saffi (0), 14 jaar geleden

Dat worden dan zeker vier schijven/blokken....

Bedankt!!

Mercury (0) PRO, 14 jaar geleden

Even een rectificatie bijdrage:
Janpy gaf aan dat schijven van de sintra 3.0 v6 ook passen, en dat deze NIEUW via de onderdelengroothandel minder dan 200 euro kosten incl blokken

Een collegamoderator las in de gauwigheid Zafira in plaats van Sintra en dacht wat een onzinnige bijdrage en had deze verwijdert.
Hierbij namens problemcar onze excuses.

Nog even ter info, de Sintra is het "europese" zustermodel van de pontiac montana, een kortere uitvoering van de trans sport, en deze werd dus in de states gebouwd. Koplampen, achterlichten en een hoop ondersteldelen alswel bumpers, motorkap en voorportieren zijn uitwisselbaar net als een hoop slijtagedelen
gr

Mercury Moderator problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.