Chevrolet US Suburban: snelheids,toerental,benzinemeter slaan op hol

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.3

Wanneer ik de snelweg op ga gaat eerst mijn snelheidsmeter verkeerde waarden geven meestal te veel en komt niet meer terug op 0.Ook slaat mijn benzinemeter volledig door en stopt mijn toerenteller met meten.Als ik mijn battery even afkoppel alles terug normaal tot de volgende snelweg rit.Heb met draaiende motor 15,4 volt (stationair) met stilstaande motor 14,3 volt ,de garage zegd dat 15.4 volt niet te veel is maar heb hier toch mijn twijfels bij.Moet wel zeggen bij gewoon(rustig) woon/werk verkeer blijft alles normaal.Overweeg om toch een andere altelnator te steken. Moest iemand hier een andere oplossing voor weten zou ik dit graag horen.gr eddy

eddy1956

Geplaatst door eddy1956 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Suburban? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 12 jaar geleden

Eerste wat je moet doen is je accupolen controleren, goed schoon en goed vast, dan je massa controleren en anders....zijn de stappenmotors in je dashbord kapot, is een kwaal van de 2003, 2004 en helaas ook de 2005 full size chevy trucks en suburbans... In america zetten ze er een nieuw upgraded dash in, kost daar al snel een 500 dollar. Het voltage is wel aan de hoge kant trouwns, want 15,4 volt stationair... hoeveel volt geeft ie op ongeveer een 2500/3000 toeren dan? (dat is waarschijnlijk het toerental waarmee je de snelweg oprijdt)

gr

Peco Power

eddy1956 (0), 12 jaar geleden

Mijn alternator is vervangen maar nog geen echte beterschap.Volgende stap is printplaat na kijken en eventueel vervangen, maar dat is voor volgend jaar.
Mercury bedankt voor de info en sorry voor het late reageren.
gr eddy

eddy1956 (0), 12 jaar geleden

probleem opgelost door betreffende motertjes te vervangen en de printplaat te behandelen tegen oxidatie kostprijs 360€
Gedaan door een profesionele firma via garage veraco daar wagen nog in garantie was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Suburban of stel zelf een nieuwe vraag.