Chevrolet US Malibu 1975: Tuimelaars 3* uitgescheurd

Bouwjaar: 1975

Ik heb nu voor de derde keer een (verschillende) tuimelaar vervangen welke uitgescheurd was bij de bevestigingsmoer. Het leek mij in eerste instantie een niet veel voorkomend probleem, maar na drie keer denk ik dat er meer aan de hand moet zijn dan domme pech. De (chevrolet) dealer weet van niks. Wie kent dit probleem?
De motor is een 5.7 V8 (oranje blok), rijdt op LPG.

Boghi

Geplaatst door Boghi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Malibu? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blitzje (0) PRO, 19 jaar geleden

Er is een mogelijkheid dat ze zover uitgesleten zijn dat het materiaal te dun wordt maar wat het meest voordehandliggend is dat is dat de kleppen stroef lopen in de cilinderkop , dit lijkt onwaarschijnlijk maar het komt wel eens voor , maar dan zou hij ook af en toe vreemd moeten lopen

jpcaprice (0), 18 jaar geleden

Hallo,

wat er aan de hand kan zijn is dat de stoter stangen niet genoeg olie naar de tuuimelaars geven waardoor de tuimelaar droog kantelt.als dit het geval is dan volgt de slijtage van de tuimelaar vrij snel.Dit probleem kan komen door:
-De stoterstang kan verstopt zitten(gebeurt zelden)
-er is te weinig druk in de olie stroom(de olie naar de stoterstang is als laatste in de oliestroom, na de nokkenas en lifters).

Het beste wat je kan doen is de motor laten draaien met de kleppen deksel los, maar niet er helemmal van af.
Terwijl de motor draait til je de kleppendeksel iets op en kijkt of er olie naar de tuimelaars komt.
Eventueel kan je ook kijken via de vuldop(moet deze wel in het kleppendeksel zitten).

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Malibu of stel zelf een nieuwe vraag.