Chevrolet US Trans Sport 2001: Uitvallen dashboard

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 6 cylinder

Kan iemand me op weg helpen?
Als de wagen op benzine loopt, werkt alles normaal.
Rijdt de wagen op LPG, dan valt een paar keer op een dag, het dashboard uit. Alle klokken staan dan op nul, radio valt ook uit. De auto blijft verder wel normaal rijden.
Soms is na enige tijd plotseling alles weer normaal, maar als je even overschakelt naar benzine werkt meteen alles weer en kan je weer terug naar LPG, tot de volgende uitval.
De garage heeft hier langdurig naar gezocht, heeft o.a de elektronica van de schuifdeur uitgeschakeld (kan dit iets met bovenstaande te maken hebben?) en het alarm gedemonteerd. De onderzoekskosten belopen nu al meer dan 1000 euro, ik hoop dat er iemand is die een idee heeft in welke richting we moeten zoeken.
Groeten,
Henk

Henk4400

Geplaatst door Henk4400 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet US Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Zekeringen kast aan de bijrijderskant, deze ff goed checken op oxidatie. is een typisch chevrolet probleem van de laatste decennia, en is je lpg installatie aangesloten op je benzine meter, dus heeft die een dubbel functie?? kan die op benzine de hoeveelheid benzine in de tank aangeven en op gas de inhoud van de LPG tank??
dan dit zo snel mogelijk laten veranderen, want daar komt het dan vandaan. Zou sowieso even de schakeling van gas/benzine laten checken omdat er op benzine niks aan de hand is. Het probleem ka ook zitten in de boordcomputer, ivm het berekenen van de actieradius. Ik ga ff wat mensen vragen , je hoort vanavond of morgen weer van mij.
Gr
Peter

Henk4400 (0), 16 jaar geleden

Peter, bedankt voor de tips.
De benzinemeter heeft bij deze gasinstallatie geen dubbele functie, er zitten vier ledjes op de omschakelaar die aangeven hoeveel gas er nog in de tank zit. Ik ga zaterdag eerst de zekeringkast controleren.
Als het probleem uit de cpu komt, zou er dan geen fout opgeslagen moeten zijn? Ik neem aan dat de dealer dit gecontroleerd heeft.
Groeten,
Henk

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Hoi Henk,
Sommige foutmeldingen komen niet echt duidelijk door op de laptop, ik heb nog niet met de juiste man gesproken, hoewel ik gehoopt had daar vandaag aan toe te komen. Dat wordt dan pas maandag. Ik hoop dat het in de zekeringenkast zit voor je. Je dealer heeft wel de officiele interface laptop en de nieuwste software update?
gr, Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet US Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.