Daewoo-Chevrolet Matiz: airbag lampje brand

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 798cc

Goedendag,

ik heb sinds de aankoop van mijn auto een airbag lampje wat constant brand. Afgelopen week ben ik uiteindelijk naar de Chevrolet-dealer gegaan om de auto uit te laten lezen. Deze vertelde mij dat het de airbag computer was, die defect was en dat deze vervangen moest worden en hij kon niet de melding resetten. Dit vervangen zou zo'n €400,- gaan kosten(incl. de kosten van een nieuwe airbag computer). Nu weet ik uit ervaring dat een dealer niet altijd geheel eerlijk antwoord geeft, en ik vroeg me af hij wel gewoon de waarheid vertelt, of dat er ook nog andere mogelijkheden kunnen zijn waardoor het lampje zou kunnen branden. Ook vroeg ik me af waar deze airbag-computer nou precies zit bij de Daewoo Matiz 0.8 S, en is deze met wat hulp van een kennis zelf wel te vervangen? Alvast bedankt voor jullie hulp!

Geplaatst door

kevin1993 (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als je de exacte foutmelding weet die uitgelezen is, kan iemand misschien iets meer zeggen.
Maar airbag computers kunnen kapot. Zo maar zelfs, en zelfs vrij nieuw. Nou had ik op dat moment nog garantie en dus geluk.

oldford 0
badge

12 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.