Daewoo-Chevrolet Nexia: auto slaat niet meer aan

Bouwjaar: 1995

Ik heb bij deze auto de koppakking vervangen. Merktekens op nokkenastandwielen tegenover elkaar en op de krukas naar beneden. Maar nu slaat ie niet meer aan. Heb alles gecontroleerd, krijgt benzine en vonk. Tijdstip onsteking had ik gemarkeerd.Hij zit er wel tegenaan, maar hij doet het niet. Ook heb ik nog wat geprobeerd met de onsteking, maar dit helpt ook niet. Iemand enig idee? O, ja, het is een 15i 16V

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nexia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sambijman (0) PRO, 19 jaar geleden

Toch staan de nokkenassen verkeerd.Kan nl. 180 graden verdraait worden.

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Er zijn inderdaad twee mogelijkheden. Als er merktekens bovenin staan, moeten de merktekens op de tandwielen naar boven staan. Hier stonden geen merktekens, dus komen ze tegenover elkaar.Althans, dat heeft een revisiebedrijf mij gezegd.

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Nou, als mensen (lees: Adri Tool)van die domme E-mails sturen("je kunt wel weer terug naar school"), hebben we ensensie van dit forum wel weer bereikt. Hij kan beter terug naar school met woorden als "zon simple motor"

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Meet eens compressie,misschien dat de hydraulische klepstoters nog niet goed werken door te lage oliedruk.
Of is het zo dat de motor heel erg heet is geweest en de zuigerveren zijn uitgegloeid.

Hans

tsjitske (0), 19 jaar geleden

De distributieriem was eraf gelopen. Ik heb zo'n 5 minuten zitten te starten, maar hij slaat dan even over en meer ook niet.Het begint aardig naar benzine te ruiken. Hij krijgt ook wel een vonk. Je zou zeggen dat ie dan moet doen.Of de vonk op een verkkerd tijdstip of de aansturing van de injectoren doet het niet. Maar bedankt voor je suggestie.

vandermeer02 (0) PRO, 19 jaar geleden

het is mogelijk dat je de stekers van verdeler en de temperatuurzender hebt om gewisseld

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Ik heb de verdeler met de stekkers eraan opzij gelegd. Verder kan je je bijna niet vergissen met de stekkers ivm de lengte van de kabels en zo. Maar goed, het had gekunt. Bedankt.

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Maar ken ik jou ergens van, teun?

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Nou,het is opgelost.Ik had de nokkenastandwielen per ongeluk omgedraaid.Er staan merktekens op maar tevens een E en een I.
Hij liep wel vrij, maar dan doet ie het niet,he? Nu moet ik nog 1 ding doen en dat is dat ik teveel moet doorstarten om 'm aan de praat te krijgen. Als ie eenmaal loopt,loopt ie perfecto. (?????).

tsjitske (0), 19 jaar geleden

Had je eigenlijk toch gelijk, Sam

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nexia of stel zelf een nieuwe vraag.